Solstrandkonferansen 14.-15. mars 2024 | nemitek.no

Program

14.-15. mars 2024 | Solstrand Hotel & Bad

DAG 1 - TORSDAG 14. MARS

09:30

Bussavgang fra Flesland til Solstrand Hotel

Vi setter opp buss fra Flesland til Solstrand Hotel. Meld deg på bussturen i påmeldingsskjemaet eller send mail til martine@nemitek.no

10.00

Registering til konferansen

10.30

Velkommen ved NemiTek
Innlegg fra konferansier

Gustav Stenbeck

Gustav Stenbeck er en anerkjent internasjonal foredragsholder, og under Solstrandkonferansen vil han fungere som konferansier. Stenbeck er miljøaktivisten som ble venturekapitalist og børssjef. I dag jobber han 100 % av tiden med å utvikle selskaper og organisasjoner til å bli verdensforandrende

10.50

Ny EU-standard for bærekraftig ombygging av bygninger

Svein Bjørberg
Seniorrådgiver i Multiconsult

Dette er en viktig standard for å finne byggets gener for et langt liv.
Kunnskap i bruk av standarden vil gi deg grunnlag for å kunne kartlegge om din(e) bygning(er) har et grunnlag for et bærekraftig langt liv. Bjørberg vil gi deg en innføring i hva standarden omfatter.

11.25

Hvordan organisere og gjennomføre prosjekter slik at mulighetene i eksisterende bygg blir identifisert og realisert?

Espen Solheim-Kile
Avdelingsleder/fagleder prosjektledelse i WSP

Rehabilitering og ombruk medfører høy kompleksitet. I tillegg er det ofte konflikt mellom ulike mål, hvor hensynet til miljø og hensynet til økonomi eller funksjon ikke alltid stemmer overens. Det er behov for å gå bort fra «nybyggsmentalitet» og vi må være villige til å inngå kompromisser og tenke nytt. Dette stiller store krav til prosjektorganisasjonen og gjennomføringsmodellen.

Solheim-Kile vil i sitt foredrag belyse utfordringen og se hvordan vi kan møte den utfordringen i hvordan vi organiserer og gjennomfører prosjektene våre.

11.45

Pause

Besøk utstillerne som stiller ut sine produkter og tjenester. Knytte nye og nyttige kontakter.
Det vil bli enkel servering i utstillingen.

12.05

Mer av alt – raskere!

Sofie Osbeck
Gruppeleder Bærekraftige bygg og områder i Sweco Norge

For å nå våre mål innenfor klima og miljø må vi få fart på rehabiliteringstakten og energieffektiviseringen. Alle monner drar, men nå er tiden for utredninger og analyser forbi – vi trenger handling.
Osbeck vil prate om hvordan krav og føringer fra EU vil påvirke energieffektiviseringen av Norge. Hva som er Norges foreløpige tilnærming og plan for å nå målene fra EU (bl.a. Handlingsplanen for energieffektivisering). Og hvordan vi kan få fart på utførelse av tiltak sett fra rådgivers perspektiv.

12.30

Innlegg fra utstillerne som stiller ut på konferansen:

13.00

Lunsj

Det blir servert 3-retters lunsj

14.15

Innlegg fra konferansier

Gustav Stenbeck

14.50

Gledene ved oppgradering av historiske bygninger

Johanne Gillow
Byantikvar i Byantikvaren

Det knytter seg både gleder og utfordringer til prosess og resultat når eldre bygninger skal rehabiliteres. Oppgradering, funksjonsendring og endring av eksisterende bygninger, var tidligere vanlig fremfor å velge riving og nybygging. I et bærekraftsperspektiv er dette god gammel lærdom som har fått fornyet interesse i en tid med klimakrise og behov for å tenke ombruk, gjenbruk og transformasjon. For Kulturmiljøvernet er dette en positiv utvikling. Kulturminnene er en del av vår identitet og vårt særpreg som samfunn, og representerer kvaliteter som ikke kan erstattes. Samtidig skal man ta hensyn til bruksverdi, tekniske og funksjonelle krav, og estetiske og materialmessige ønsker. Et godt resultat balanserer brukskrav med ivaretakelse av bærende kulturmiljøverdier i byutviklingen.

15.10

Mingling i utstillingen:

Det blir mingling , servert forfriskninger og mulighet til å se siste nytt fra bransjen

15.55

Paneldebatt

Oppgrader! Røske vekk alt eller inn med kirurgi? Hvordan få til god oppgradering av eksisterende bygninger som gir gode bygg med ombruk og reparasjon?

Moderator: Anne Sofie Bjelland, Høgskulen på Vestlandet

PANEL:
Svein Bjørberg - Multiconsult
Sofie Osbeck - Sweco Norge
Jon Eidset - Tevas
Johanne Gillow - Byantikvaren
Espen Solheim-Kile - WSP

16.45

Konferansier oppsummerer dagen

Gustav Stenbeck

19.00

Aperetif før middag

19.30

Middag


Forrett: 
Råmarinert laks fra Sotra
Syltet gresskar, fennikel, sesam- og soyasaus

Hovedrett:
Andebryst fra Holte Gård
Glasert gulrot, jordskokkrem, rødvinssaus og Anna potet

Dessert:
Dessertbord med et utvalg av ost, frukt, søtsaker og kaker

DAG 2 - FREDAG 15. MARS

08.40

Konferansier innleder

Gustav Stenbeck

08.50

Praktisk bruk av Proptech
– I et 100 år gammelt bygg

Christer E. W. Nilsen
Teknisk sjef i BARA  Eiendom

Christer E. W. Nilsen vil gi oss en innsikt i hvordan moderne energieffektivitet kan oppnås i ærverdige bygninger med vernestatus. Med et fokus på 'Ikea-prinsippet', vil han utforske hvordan enkeltmonterte løsninger og avansert trådløs sensorikk kan brukes til å redusere energiforbruket betydelig i bygninger som har stått i et århundre. Gjennom et samarbeid med dyktige entreprenører og bruk av innovative teknologier, avdekker Nilsen hvordan man kan oppnå maksimale energibesparelser uten å kompromittere bygningens historiske integritet.

09.15

Kunstig intelligens: En ny æra for byggebransjen

Morten Goodwin
Professor ved Universitetet i Agder

Kunstig intelligens (KI) transformerer raskt ulike bransjer, inkludert byggebransjen. Ved å bruke avanserte dataprogrammer trent med store mengder data, har KI revolusjonert byggeprosesser. Den potensielle påvirkningen er enorm, fra optimalisering av materialbruk og forutsigelse av byggeutfordringer til reduksjon av karbonfotavtrykk og energiforbruk. KI fremmer også bærekraftige løsninger og forbedrer samarbeid på tvers av verdikjeden, samtidig som den tilbyr bedre risikostyring og kontroll.

I dette foredraget vil Morten Goodwin utforske dagens bruk av KI i byggenæringen, spesielt med fokus på bærekraft, risikostyring og kontroll. Han vil også kaste lys over hva fremtiden kan bringe. Hvordan vil KI forme kommende byggeprosjekter, og hvilke utfordringer og muligheter vil oppstå? Bli med og unngå å bli etterlatt i støvet av KI-revolusjonen

10.00

Pause

Besøk utstillerne som stiller ut sine produkter og tjenester. Knytte nye og nyttige kontakter.
Det vil bli enkel servering i utstillingen.

10.20

Hvordan lage gull av gråstein?

Rune Augenstein
CTIO i Smedvig Eiendom

Augenstein vil i sitt foredrag ta for seg transformasjonen av et eksisterende bygg som ivaretar fremtidig fleksibilitet, utvikling og bruk av bygget hvor ombruk har stått i fokus, og kloden er spart for store CO2-utslipp.

10.50

Paneldebatt

Digitalisering, proptech og KI
- Hvordan skal vi forholde oss til disse tingene?

Moderator: Anne Sofie Bjelland, Høgskulen på Vestlandet

PANEL:
Gustav Stenbeck
Rune Augenstein - Smedvig Eiendom
Christer E. W. Nilsen - BARA Eiendom
Morten Goodwin - Universitetet i Agder
Tommy Hagenes - Energy Control

11.40

Lunsj

Det blir servert 3-retters lunsj

12.50

Proptech Dugnaden 2023

Tommy Hagenes, CEO i Energy Control
Martin McGloin,  Praktisk PropTech

«Hele» proptech-Norge ble med på proptech-dugnad. Proptech-selskaper fra hele landet tok turen til Oslo for å delta på proptech-dugnaden for det gamle og utdaterte bygget til Norsk Maritimt Museum på Bygdøy. Tommy Hagenes og Martin McGloin driver teknologipodcasten Praktisk Proptech. Før sommeren inviterte de til proptech-dugnad, hvor målet er å ta Norsk Maritimt Museum på Bygdøy fra et utdatert, dumt bygg, til et energieffektivt og smart bygg med fremtiden foran seg. De deler hvordan ideen ble til, hvordan dagen gikk og hva er resultatet i ettertid!

13.20

Oppsummering og avslutning

14.00

Bussavgang fra Solstrand Hotel til Flesland

Vi setter opp buss fra Solstrand Hotel til Flesland. Meld deg på bussturen i påmeldingsskjemaet eller send mail til martine@nemitek.no

*Forbehold om at endringer i programmet kan skje

Spørsmål?

Kontakt martine@nemitek.no

Powered by Labrador CMS