FØRST: Raymond Skaalerud i Caverion (til venstre) og Jo Håvard Straume på Oslo lufthavn er klare for å få på plass de første permanente fettrenserne for kjøkkenkanaler.
Georg Mathisen
AKTUELT
Her er løsningen som kan stoppe restaurantbrannene
GARDERMOEN: Null fett i kanalene fra kjøkkenet. Det er fasit etter de første testene. Nå er den nye løsningen på vei inn på nye kjøkken på Oslo lufthavn.
Den ene brannen etter den andre begynner i ventilasjonen fra et restaurantkjøkken. Sondre Jacobsen mener at han har løsningen.
– Dette er det første systemet i verden som kan bevise at det tar vekk alt fett i flytende form fra avtrekksluften, sier han.
Roterende filter
Jacobsen er daglig leder i Innsep. Det er en forkortelse for «Innovative separation». Trondheimsbedriften bruker patent og lærdom fra olje og gass til å hindre ventilasjonsbranner.
Ordinært medlemskap
1.560,-
Pr. per år
Bestill
Studentmedlemskap
0,-
Pris pr. år
Bestill
Pensjonistmedlemskap
800,-
Pris pr. år
Bestill