TIL DRIFTSKONFERANSEN: Eirik Norman Hansen er ekspert på digitalisering med erfaring i å forbedre kundeopplevelsen og digitalisering.

Teknologiekspert Eirik Norman Hansen åpner Driftskonferansen 2020:

- Ingen bryr seg om teknologi

Derfor skal du høre Eirik Norman Hansen snakke om teknologi og digitalisering når han åpner Driftskonferansen 2020.

Published Last updated

- Vi har lenge hatt en tendens til å fokusere på teknologi for teknologiens skyld - hvordan ting er bygget opp. Men det sier oss veldig lite. Det er viktigere å fokusere på hva teknologien gjør enn hvordan, mener Eirik Norman Hansen.

3. desember står han på scenen under åpningen av Driftskonferansen 2020 på Miklagard Hotell.

- De som er 50 år i dag tenker annerledes på teknologi enn tenåringer. De unge tenker at teknologi bare skal fungere. For 10 år siden visste folk mye om hvordan for eksempel datamaskiner var bygget opp. Nå er det ingen som snakker om ram og prosessorer lenger. Og det er bra. Vi må fokusere på hvordan vi kan bruke teknologi til å løse utfordringer og til å skape verdi.

Hyperadopsjon

Eirik Norman Hansen har nesten 20 års erfaring innen digital industri. Fra grunnlegger av et lite nettbureau til digital mester i et av Norges mest respekterte bedriftskommunikasjonsbyråer. Han driver i dag sitt eget selskap som i tillegg til foredrag- og konferansierjobber, underviser studenter og hjelper bedrifter i inn- og utland med å vokse og tilpasse seg den digitale verden.

Og digital vekst har det vært nok av det siste halve året.
- Vi driver med hyperadopsjon og er blitt teknologisk kyndige alle sammen. I februar så var et videomøte noe du ble innkalt til. Det var mye stress forbundet med det. I dag er det nærmest blitt standard. Det er forskjellen nå.

Eiendomsteknologi

Smartbygg-teknologi kommer i rekordfart inn i eiendomsforvaltningen. Det gir uante muligheter og en helt ny innsikt og hverdag for de som jobber med eiendomsdrift. Men hvordan kan vi bruke teknologi for å få en mer effektiv eiendomsforvaltning? Og kanskje enda viktigere, hvordan skal vi forholde oss til den teknologiske utviklingen innen eiendomsforvaltning?

- Innenfor eiendomsforvaltning og drift av bygg så kommer det mye ny teknologi. Mange av de store selskapene bruker mye penger og tid på det. Men de bruker det fordi det er nyttig og har en verdi, poengterer Norman Hansen.

Har du et råd til dem som skal holde foredrag på Driftskonferansen om digitalisering?
- Ikke fokuser på hvordan teknologien fungerer, men hvilke muligheter man har ved å bruke den. Vi har aldri hatt så mange muligheter som vi har i dag. Og den teknologiske utviklingen går raskt, i tillegg hauses det opp av media. Det gjør at det kan skapes usikkerhet og frykt rundt bruken av det, tror Norman Hansen.

Sjekk hvem som skal holder foredrag på Driftskonferansen 2020.

- Under koronakrisen har folk blitt sjokkdigitalisert. Nå forventer vi at ting bare skal fungere. Det gjelder både i hjemmet og på jobben. De fleste har en mobiltelfon i dag. Den har de kjøpt uten bruksanvisning. Hjemme har vi teknologi som vi bruker til å styre lys og varme og overvåke energibruken. Så hvorfor skal det være så vanskelig å overvåke et bygg? Det er det nok en del som lurer på, sier Eirik Norman Hansen.

Driftskonferansen er Norges største konferanse om forvaltning, drift og vedlikehold, og arrangeres av Nemitek i samarbeid med bladet Byggdrifteren. I år arrangeres den på Miklagard Hotell, 3.-4. desember.

Klikk her for å melde deg på konferansen.

Powered by Labrador CMS