REPARERER: Reparasjonssettet er verdt å prøve ut – vi har gode erfaringer med å fjerne både fargesøl og hakk, sier Marit Rosåsen (til venstre) og Marianne Uldal Eriksen.

Slik fikser du sprekker i servanten

Hårfargesøl eller et hakk – det kan fikses uten at det er nødvendig å bytte hele servanten. Foss har egne reparasjonssett når det skjer et uhell.

Published

Noen søler hårfarge på mineralservanten – andre klarer å miste noe på den og lage hakk. Et eget reparasjonssett kan vanligvis ordne opp.
– Kunder som har mineralservanter som er misfarget av hårfarge, får svært gode resultater med reparasjonsproduktene våre, sier Marit Rosåsen.

Hun leder kundesenteret hos Foss Fabrikker. Sammen med Marianne Uldal Eriksen og de andre kollegene på kundesenteret får hun daglig telefoner fra både rørleggere og sluttbrukere som vil ha praktiske råd og tips. Kundesenteret holder til i samme bygg som fabrikken, på Birkeland.

– Vi garanterer ikke at alle skader kan repareres, men vår erfaring tilsier at man bør teste det ut før det tas en beslutning om å bytte servanten, sier hun.

Da snakker hun om mineralservantene med overflate i Evermite. Foss tilbyr dem i tillegg til porselensservantene.
– Dette er et helt annet produkt enn de kunstmarmorservantene som ble produsert for 10–15 år siden, sier Rosåsen.

MINERAL: Stadig flere oppdager fordelene med mineralservanter med Evermite-overflate, ifølge Marit Rosåsen og Marianne Uldal Eriksen.

Foss-ekspertene får også stadig spørsmål om det er mulig å tilpasse møblene. Spesielle størrelser, plass til røropplegg og hvor strømmen må tas til et speilskap. Som regel kan de svare positivt: Det meste er mulig.

– Vi opplever økt oppmerksomhet om bærekraft og muligheten til å fornye møbler med nye fronter. De vil bare freshe opp badet fra 1980-tallet. Skrogene er stort sett like fine, så det er bare å bytte, så får de et «nytt» bad, sier Rosåsen og Eriksen.

Her er rådene fra Foss til rørleggerne:

– Hvis kunden din har sølt farge på mineralservanten eller det har oppstått et hakk i overflaten, kan det ofte fikses med et «repair kit».

– Også møbler med skuffer har plass til røropplegg bak seksjonen; de bygger ikke helt inn. Det er 6 centimeter bak den nederste og 13 centimeter bak den øverste skuffen.

– Trengs det andre løsninger, så kan det gjøres tilpasninger.

– Det er enkelt å bytte fronter på et eldre Foss-baderomsmøbel for å fornye uten å skifte ut alt.

– Bak et speilskap kan strømmen tas ut hvor som helst. Det er rom for å trekke kabel bak skapet.

– Det er ikke noe i veien for å montere servanter og skap litt høyere enn det som har vært anbefalt standard i mange år. Folk i Norge er blitt høyere.

Powered by Labrador CMS