Marianne W. Røiseland administrerende direktør i Rørentreprenørene Norge.
Marianne W. Røiseland administrerende direktør i Rørentreprenørene Norge.

RørNorge om revidert nasjonalbudsjett:
Skuffende av regjeringen

I regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett er det ikke satt av ekstra penger hverken til økt aktivitet i servicemarkedet, eller for å rekruttere lærlinger.

Published

- Vi er skuffet over dette, men vi håper fortsatt på handling. 29. mai legger regjeringen frem ny tiltaksplan og der håper vi virkelig noen tiltak for vår bransje er på plass, sier Marianne W. Røiseland administrerende direktør i Rørentreprenørene Norge.

Regjeringen la i dag frem revidert statsbudsjett. Fremleggelsen var skuffende for byggenæringen.

Største utfordring

- De største problemene har rørbedrifter i servicemarkedet. Mange steder rapporteres det om oppdragstørke, og mangel på jobber. Det holder ikke bare at regjeringen oppfordrer folk til å bruke håndverkere, vi trenger tiltak som setter fart på bestillingen, sier Røiseland.

Sammen med Nelfo og VKE har Rørentreprenørene bedt om momsreduksjon for tjenester fra håndverkere i servicemarkedet.

Moms og ENOVA

- Vi tror et momstiltak og mer penger til ENOVA for å oppgradere boliger vil være gode tiltak. Noe av dette må på plass fort for å unngå oppsigelser, sier Røiseland.

Hver uke gir avdelingsledere over hele tilbakemelding på hvordan situasjonen er for medlemsbedriftene.

- Det er forskjeller mellom landsdelene, men forskjellene er enda større mellom markedene. Utfordringene er størst i servicemarkedet, er konklusjonen fra avdelingslederne.

Må rekruttere

Å ha et bredt tilfang av oppgaver er viktig for bedrifter som skal ta inn lærlinger.

- Alt henger sammen. Få oppdrag, kan gi færre lærlinger. Våre avdelingskontor gjør en stor innsats for å motivere medlemsbedrifter til å ta inn like mange eller flere lærlinger enn i fjor. Vi håper virkelig regjeringen kommer med et bidrag, senest 29. mars.

Powered by Labrador CMS