ANNONSØRINNHOLD

Vil du spare penger på snøsmeltingen?

Det har lavet ned de siste ukene, men med Aiwells løsninger for smelting av is og snø, får du snøen unna, samtidig som du holder energibruken på et minimum.

Published

– Vi har flere kunder som har meldt tilbake at de har sett en energireduksjon på rundt 75 prosent sammenlignet med tidligere løsninger for snø- og issmelting, sier daglig leder i selskapet Aiwell, Tore Johnsen.

Løsninger som ikke finnes fra før

Selskapet holder til i Stokke i Vestfold og har siden 1987 spesialisert seg på utviklingen av produkter som løser de store utfordringene mange har med is og snø. De har de senere årene utvidet nedslagsfeltet og forsker i dag blant annet på nye systemer som kan øke kapasiteten i overvannsnettet ved store nedbørsmengder.

Mange av selskapets produkter er utviklet med støtte fra såkalte OFU-kontrakter (Offentlig forskning og utviklingskontrakter), hvor store byggherrer og Statens Nærings- og Distriktsutviklingsfond dekker to tredeler av kostnadene.

– Forutsetningen er at det ikke finnes tilsvarende produkter på markedet. Våre løsninger er derfor unike og patentbeskyttet. Målet vårt er å utvikle energieffektive produkter som løser de is- og snøproblemene som mange opplever, spesielt på flate tak og bakken, sier Johnsen.

Minimal energibruk

Vinteren har så langt bydd på betydelige snømengder og i skrivende stund er det snøkaos på Østlandet og de fleste fjellovergangene er stengt på grunn av uvær.

Kombinasjonen store snømengder og høye energipriser får mange driftsledere til å fortvile. Snø og is må bort, og et godt snøsmelteanlegg tar seg effektivt av jobben, men mange av anleggene bruker mye energi.

Tore Johnsen er daglig leder i selskapet Aiwell.
Tore Johnsen er daglig leder i selskapet Aiwell.

– Aiwell har i mange år levert energibesparende styresystem for snøsmelteanlegg både for tak og gater. Vår løsning, Aiwell Control 5000, for varmekabler og vannbårne varmeanlegg, tar seg effektivt av snø- og issmeltingen samtidig som energibruken holdes på et minimum, sier Johnsen.

Løsningene kan enkelt kobles opp mot eksisterende SD-anlegg og internett.

– Det gjør at vi kan optimalisere driftsparameterne, og slik kan vi være med å bidra til enda lavere driftskostnader. Dette forenkler også supportfunksjon, sier Johnsen.

Smart snøsmelting

Den store energibesparelsen kommer imidlertid takket være Aiwells egenutviklede værstasjon med innebygget rim-sensor, snø-sniffer og snø-føler. Sammen med styringsenheten utgjør løsningen en komplett automatikk for fjerning av is og snø fra inngangspartier, fortau, gågater, eller tak.

– Sensorene kjenner på utetemperatur, vanntemperatur og bakketemperatur. Slik føler vi når anlegg må startes og hva som minimum må tilføres av energi for å holde bakken is og snøfri. Med et energiforbruk ned mot 80 kWt per kvadratmeter per år er dette blant markedets mest energivennlige styresystemer. Tilsvarende, mer tradisjonelle løsninger, har ofte en energibruk på mellom 300 og 350 kWh per kvadratmeter per år. I veldig mange tilfeller vil en investering i et anlegg fra oss være nedbetalt på bare ett år, sier Johnsen.

Vil du vite mer? Les mer om våre løsninger på https://www.aiwell.no/ og ta kontakt på +47 33 01 81 80 og aiwell@aiwell.no

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om snøsmelting.


Powered by Labrador CMS