PRISSTYRING: Selskapet skal ha fastsatt en fast prispolitikk for armaturer og andre VVS-produkter som nettbutikkene skulle følge.

AKTUELT

Tapwell må betale 16,9 millioner i bøter

Konkurransetilsynet i Sverige mener at Tapwell har begrenset forhandleres rett til å bestemme prisen på VVS-produktene for nettbaserte kunder.

Published

Ifølge konkurransetilsynet i Sverige har Tapwell styrt prissettingen for deres kjøkken- og baderomsprodukter i to og et halvt år.  

Det skriver vvsforum.se

Selskapet skal altså ha satt en minstepris som forhandlerne ikke har kunnet gå under i sin markedsføring og prissetting.

Tilsynet mener at Tapwell har brukt ulike metoder for å sikre at forhandlerne har fulgt retningslinjene. For eksempel gjennom overvåking av etterlevelse og målrettede oppfordringer til forhandlerne om å etterfølge.

– Prisstyring kan skade konkurransen, siden pris er et av de viktigste konkurranseverktøyene. Det kan føre til dyrere produkter for forbrukerne. I dette tilfellet er det også særlig alvorlig fordi det gjelder nettsalg, og prisstyringen får dermed stor spredning, sier generaldirektør i Konkurransetilsynet i Sverige, Rikard Jermsten til vvsforum.se.

Konkurransetilsynet har derfor bestemt at Tapwell må betale 16,9 millioner svenske kroner i bøter for å ha overtrådt forbudet mot konkurransebegrensende samarbeid.

Tapwell ønsker ikke å kommentere saken overfor vvsforum.se.

Powered by Labrador CMS