Alle fag sammen

Elektro, ventilasjon og rør arbeider sammen i GK Rør i Moss.

Published

Elektro, ventilasjon og rør arbeider sammen på skole­bygget. Det er spennende og gjør jobben enklere, konstaterer avdelingsleder Kim Bang Andersen hos GK Rør i Moss.De vokser, de jobber tett og tverrfaglig – og nå arbeider de sammen på samme bygg.– På Bjørlien skole i Vestby og Helse 2 i Fredrikstad er vi inne med ventilasjon og rør, forteller Andersen.– Men dette er det første prosjektet der vi er inne med alle fag. Dette og det nye kaffehuset til Joh. Johannson i Vestby. 36 meter høyt og i massivtre.

30 i arbeid

Men GK-sjefen i Moss står på byggeplassen som skal bli Rustad skole i Ås.– Det største prosjektet vi i Moss har hatt, forteller han.– Bare på rør er kontrakten 16,5 millioner kroner.– I snitt har vi hatt 11 rørleggere i arbeid, sammen med 12–15 på elektro og seks til åtte på ventilasjon, forteller prosjektleder Mikael Ringström. Sammen med bas Ole Adrian Pedersen illustrerer de GK godt: En danske, en svenske og en nordmann.– I tillegg til at vi er her med alle fag, er det spesielt at vi jobber med prefab på sprinkler her. Det har vi veldig god erfaring med, og vi har ikke gjort det i denne størrelsen tidligere, forteller Kim Bang Andersen.– Det går bra så lenge tegningene stemmer, konstaterer Mikael Ringström.

Byggevarme i gulvet

De to karakteriserer nye Rustad som en veldig fin skole med store, åpne rom. Varmepumpe og gulvvarme kom tidlig på plass og fungerer også som byggevarme. Skolen skal stå ferdig til 1. juni og tas i bruk når skoleåret begynner igjen i august, men gulvvarmen ble skrudd på allerede 1. desember.GK har også med seg fire lærlinger på Rustad skole. Voksne folk med bakgrunn fra andre yrker.

Bort fra bil

– Bil er ikke det det en gang var, begrunner Christopher André Pedersen. 34-åringen er voksenlærling og bror til bas Ole Adrian. Han har fagbrev og lang erfaring som Audi- og VW-mekaniker, men nå har han valgt å bytte til rørleggerlære. Han vil arbeide praktisk og ha muligheten til å finne og rette feil – ikke bare programmere slik som jobben er blitt på moderne bilverksteder.– Vi satser mye på lærlinger i Moss. Totalt har vi 11, forteller Kim Bang Andersen.

Powered by Labrador CMS