SAMMEN: Torkel Åvesland (til venstre) er daglig leder i Modalsli Rør Lister etter at Arild Nilsen har fått med seg Lyngdal og Farsund på laget.

ARBEIDSLIV

Når flere privatkunder med butikk

LYNGDAL: Nyoppusset butikk er første stopp etter at Modalsli Rør overtok bedrifter i Lyngdal og Farsund. – Du når flere privatkunder med å ha butikk, sier eier og daglig leder Arild Nilsen.

Published

Bademiljø-bedriften i Flekkefjord overtok Rørleggeren Lyngdal i Lyngdal og Oskar Nygaard i Farsund i vinter.

– Det som gjorde det ekstra interessant, var at de allerede hadde begynt en dialog om samarbeid. Det ble sagt «alt eller ingenting», sier Arild Nilsen.

Det ble «alt».
– Jeg er full av respekt for to gode, gamle firmaer som har mange gode folk og som har hatt gode eiere frem til nå. Vi er heldige som er kommet inn, sier han.

Mestere og lærlinger

I Flekkefjord har han 24 ansatte inkludert lærlinger. Det nye Modalsli Rør Lister hadde 13–14 mennesker. Nå er de fire til.

NYÅPNING: Rørleggeren Lyngdal hadde også butikk, men nå er den kraftig fornyet.

– Vi må nok ha flere. Det er stein på stein-bygging, konstaterer Nilsen, som regner med at det skal være mulig å få tak i folk. Han forteller at det er seks rørleggermestere i firmaet, i tillegg til en ingeniør og en tekniker. Så gjelder det å ta godt vare på dem slik at de ikke slutter og begynner for seg selv:

– Vi har masse gode folk i firmaet. Så gjelder det å stelle godt med dem. I dag er det ikke godt å starte opp for bare en enslig rytter, heller, mener han.

Mange avdelinger

Torkel Åvesland kom fra Egeland rør i Mandal for å ta over som daglig leder i Modalsli Rør Lister. Kai Frøitland er med videre som avdelingsleder i Farsund. Modalsli Rør har også avdeling i Sirdal under ledelse av Sveinung Stuhaug. Dessuten samarbeider rørleggerbedriften med kolleger i andre fag om Håndverksenteret Kvinesdal og Håndverksenteret Moi.

Torsdag åpner Modalsli fullprofilert Bademiljø-butikk i Lyngdal. Den gamle butikken er rustet opp fra innerst til ytterst. Fra før er det butikker i både Flekkefjord, Kvinesdal og delvis Farsund.

– Jeg tror at du når inn til flere privatkunder med å ha en butikk. Heldigvis har ikke alle det synet, sier Arild Nilsen.

Tøffere med butikk

Han innrømmer at det koster å bygge opp en butikk som skal stå der med alle varene i utstillingen. – Der tror jeg at vi på sikt bør være litt tøffere. Skal vi ha en million i hver butikk i varebeholdning? Så kommer det et lite foretak på siden og sender inn kunder som kan se på varene hos oss, men kjøpe hos det andre foretaket, beskriver han.

Modalsli Rør har slett ikke bare privatkunder.
– Vi har mye industri, vi har bygd elektrokjelepark til Edvard Grieg-feltet, vi har mange renseanlegg, kloakksanering og den type ting, og så er vi i kompaniskap med noen firma som er totalleverandører av vann- og avløpssystemer, forteller Nilsen.

I Flekkefjord har firmaet kjøpt og utviklet eiendommer, og i Sirdal er hyttemarkedet viktig og helikopter ofte nødvendig for å komme inn til byggeplassen.

Powered by Labrador CMS