– Leverandørene lærer oss å tjene penger

– Gå på kurs hos leverandøren, råder Erik Fjeldberg i Rørpartner.

Published

Når de skal bruke nye produkter, er de på kurs.– Vi må ha kompetanse på det vi driver med, sier Erik Fjeldberg hos Rørpartner.Det er helrødt på bordet i kurslokalene til Armaturjonsson, på Langhus utenfor Oslo. Fire mann fra Rørpartner Varme & Sanitær er på plass for å lære mer om sprinkler.Gratis kvalitet– Vi må kurse oss så vi er sertifiserte innenfor det vi skal drive med, konstaterer Henning-Johan Mortensen. Denne gangen, altså: Sprinkler.Erik Fjeldberg peker på skjermen foran i rommet:– Kvalitet er gratis – det er mangel på kvalitet som koster penger.Rørpartner har sentral godkjenning for å utføre sprinkleranlegg, men har ikke spesialisert seg bare på sprinkler.– Vi tar det med oss når det er en del av prosjekter. Nå sal vi bygge en boligblokk i Oslo. Der skal vi ha sprinkleranlegg i tillegg til sanitær- og varmeanlegg, forteller Fjeldberg.

Samarbeid

De bruker gjerne leverandørene til opplæringen.– Det er bedre å ha et samarbeid med leverandøren. De lærer oss å tjene penger både til oss og dem, sier Henning-Johan Mortensen og Andrés Guillamón.– Hvis vi skal bruke nye produkter, er vi på kurs. Vi må ha kompetanse på det vi driver med. Jeg skulle ønske vi var enda flinkere til å dra på kurs, for repetisjon er viktig. Om det vi bruker mye, prøver vi å ha et lite innlegg på allmøter hvis vi ikke er på kurs, sier Erik Fjeldberg

Allmøte

– Vi har hatt Sanipex-oppdatering på allmøte, og vi har hatt Geberit på besøk for å snakke om Mapress. Hverdagen er hektisk, men vi må ta oss tid til etterutdanning, repetisjon og å holde oss faglig oppdatert, sier han.Henning-Johan Mortensen understreker at leverandørene stadig vekk er å møte hos grossisten, også.– Vi kan jo ta litt fagprat i løpet av arbeidsuken, også. Det er de som kan produktene sine, sier han.

Powered by Labrador CMS