SELVVALGT: Stian Sandberg har valgt de løsningene til sitt eget bad som han ikke får overtalt kundene til å bruke.

Valgte bad med tre og kobber

VALNESFJORD: Termoask på gulvet og kobberrør som lister. Kundene til Stian Sandberg vil ikke ha de mest spennende badene. Dermed bygger han trendy til seg selv i stedet.

Published

– Jeg har vært og handlet på Fauske hos Byggmakker. De har utstilling med dette stoffet her, men det er ingen andre som kjøper det, ler Sandberg.

Rørleggermesteren driver Valnesfjord Produksjon utenfor Fauske.
«Dette stoffet», det er rett og slett tre. På badet. Termoask fra Moelven.

Kunder med vinyl

– De garanterer det i 30 år, forteller Stian Sandberg.

Han har lagt det varmebehandlede treet på badegulvet og også et stykke oppover veggene hjemme hos seg selv. Det oppleves som varmere og mykere enn fliser, og med Osmo-olje på skal det tåle det våte miljøet godt.

Bare i selve dusjhjørnet har han valgt en annen løsning.

Slik er det slett ikke hjemme hos kundene til Valnesfjord Produksjon.
– Nå er det mye vinylbelegg i stedet for flis. Og Fibo-plater, sier Sandberg.

– Jeg arbeider stort sett med rehabilitering, og også noen forsikringsjobber. Noen ganger må jeg ta hele badet, men som regel er det rene reparasjoner, forteller han.

Rør-i-rør

Der støter han ofte på potensielle problemer med gamle rør.
– Hvis det først kommer én lekkasje, er det ikke lenge før neste kommer. Men jeg kan jo ikke tvinge dem til å få dem ut og bytte til rør-i-rør, heller, konstaterer han.

Nå driver han Valnesfjord Produksjon som enmannsbedrift. Han har vært ansatt i firma i Oslo og han har hatt en ansatt i sitt eget firma, men han trives godt alene. Da har han oversikten og kontrollen.

TÅLER VANN: Tre som tåler vann er et uvanlig valg på badet.

Noe problem med faktureringen har han heller ikke.
– Det har skjedd to ganger de årene jeg har holdt på, at noen har spurt om jeg skulle ha moms, forteller han.

Design

Badet som han holder på med hjemme hos seg selv, er ikke ment for utstilling, men han viser det gjerne frem hvis kundene vil se noe annet enn slike bad som alle andre har. Termoask, dusjtoalett, og Axor batteri og dusjprodukter.

– Jeg er veldig glad i Hansgrohe-produktene. Det er litt annet enn de batteriene som vi monterer opp hele tiden, sier han.

– Vi kjøpte huset her for fire år siden, og siden det har det vært en evig oppussing. Nå står det igjen bare ett rom, så er jeg ferdig, forteller Sandberg.

Han har et lite bad fra før som har stått med termoask under badekaret i tre år uten noe problem.

Kobberlister

Materialvalgene hans skiller seg for øvrig ut på flere områder. Han har fått opp hjørnelist i kobber, og også rammet inn speilet i kobber.

– Dette her helt vanlige 15 millimeters rør, viser rørleggermesteren i Valnesfjord.

Powered by Labrador CMS