Fornøyde arrangører. Fra venstre: Tom Christian Egeland (daglig leder i Modena Fliser), Anne Smith (leder marketing i VB), Jarle Odland (daglig leder i Rexir Bygg) og Runar Soltveit (daglig leder i Balkongenentreprenøren)

Fornyingskonferansen ble en suksess

Hele 250 deltakere, hovedsakelig styremedlemmer i borettslag og sameier, møtte opp til fornyingskonferanse i Bergen denne uken.

Published Last updated

Hele 250 deltakere, hovedsakelig styremedlemmer i borettslag og sameier, møtte opp til fornyingskonferanse i Bergen denne uken.

– Vi er kjempefornøyd med oppslutningen, sier daglig leder i Rexir Bygg, Jarle Odland.

Sammen med Balkongentreprenøren, Rørleggerkjeden VB og Modena Fliser arrangerte de denne uken konferansen Vi fornyer Bergen. Konferansen setter fokus på utfordringer som mange borettslag møter på, og i år var hovedtema bærekraftig renovering.

Gode råd på veien

– Det at fire aktører kan gå sammen om å arrangere en slik konferanse er vinn-vinn for alle parter. Mange av de som sitter i ulike styrer i landets borettslag og sameier har helt andre virker i det daglige. De trenger derfor en arena hvor de kan få informasjon om hva de bør tenke på i de renoveringsprosessene som mange står overfor. Som styremedlem er det mye man skal sette seg inn i og ta stilling til og det kan være vanskelig å vite hva som er de beste valgene. Det å da få noen gode råd med seg på veien tror vi er verdifullt for mange, sier salgs-og markedssjef i VB, Stine Anda Pedersen.

Bærekraftig renovering

Blant foredragsholderne var Statssekretær i kommunal- og moderniseringdepartementet, Thorleif Fluer Vikre, BKK, Glass og Fasadeforeningen, Rexir Bygg, Balkongentreprenøren, Modena Fliser, Guide Advokat og Rørleggerkjeden VB. Tema for årets konferanse var hvordan eksisterende bygningsmasse kan tas inn i fremtiden.

– Eksisterende bygg må oppgraderes på miljøvennlige måte. Det pågår nå et lovarbeid som skal gjøre dette enklere, sa Fluer Vikre på konferansen.

– Plan- og bygningsloven er i stor grad tiltenkt nye bygg, og viss man gjør for mye i et eksisterende bygg, så må man tilfredsstille nybyggkravene. Dette kan være krevende og vi ser nå på hvordan vi kan gjøre slik oppgradering og renovering enklere, sier Flue Vikre.

Tar det nasjonalt

Konferansen ble i år arrangert for andre gang. Antallet deltakere økte fra ca 150 i fjor til 250 i år.

– Det viktigste arrangementet i Bergen dette året - neste år bør det komme over 500 deltakere, sa Fylkesordfører i Vestland, Jon Askeland, fra scenen.

Nå tas konferansen videre, noe som betyr at den vil bli arrangert i flere andre av landets byer.

– I løpet av 2020 skal vi dra i gang Vi fornyer Norge-konferanser flere steder i landet. Responsen i Bergen har vært god, og behovene er jo de samme også i andre byer, så i løpet av 2020 setter vi opp arrangementer i flere norske byer, avslutter Pedersen.

Powered by Labrador CMS