OPPFINNELSE: Are Haugen i Grøntklima lanserer vibrasjonsdempere som også er regulerbare i høyden, og håper på stort salg til varmepumpemontørene.
OPPFINNELSE: Are Haugen i Grøntklima lanserer vibrasjonsdempere som også er regulerbare i høyden, og håper på stort salg til varmepumpemontørene.

Gjør det enklere å montere varmepumpe

SKIEN: Rustfri vibrasjonsdemper som kan reguleres i høyden. Det er første produkt ut med det nye navnet Cooltools. Leverandøren skal lage produkter som ikke finnes ennå.

Published

– Målet er å avdekke behovene som forhandlerne har. Vi skal finne produkter som ikke er så gode som de kan bli, og dermed trenger en fornyelse, sier Are Haugen.

Den daglige lederen i Grøntklima kommer ut med en helt ny oppfinnelse: En vibrasjonsdemper som er spesialdesignet for varmepumpemontering.

I lodd og vater

– I dag monteres varmepumpene primært med gummidempere. De som har villet ha noe bedre, har brukt en fjærdemper. Vi har spunnet videre og laget en fjærdemper som er produsert av, med og for varmepumpemontører, reklamerer Haugen.

– De er rustfrie og UV-bestandige. Det som er spesielt og som ikke finnes fra før, er at den er regulerbar i høyden, sier han, og kaller det «unikt».

– Når du monterer på brakettene – hvis veggen ikke er helt rett og brakettene ikke i vater, må du legge under skiver for å få varmepumpen i lodd og vater. Her kan du justere alle fire sidene med vibrasjonsdemperen, forklarer Are Haugen.

Merke for nyheter

Den har fått navnet Easyinstaller. Grøntklima har brukt over to millioner kroner på å utvikle den. Prøvepartiet gikk ut rekordraskt. Nå i mai kommer den første hele containeren til Norge, og planen er at produktet skal videre ut i resten av Europa.

For å utvikle og selge Easyinstaller lanserer Haugen og Grøntklima et nytt varemerke: Cooltools.
– Vi vil være innovative og utvikle produkter som kan bli bedre og produkter som ikke finnes ennå, sier han og forteller om fokusgrupper der han har fått med fagfolk fra hele landet til å diskutere produkter, forbedringer og hva som mangler.

– Ut fra samtalene lager vi en analyse for å se om vi kan komme inn med et nytt og spennende produkt. Dette skaper merverdi for montøren, melder Haugen.

Lang levetid

Han kritiserer gjerne andre på markedet for å prise produktene sine for høyt. Cooltools-produktene skal ikke være dyre; Haugen vil holde lave marginer og heller tjene på å selge flere enheter.
– Easyinstaller har lengre levetid enn garantitiden på varmepumpene. Det skal ikke være som en gummidemper som må byttes ut etter to–tre år, og da har den rustet fast så du ikke får løsnet mutterne, sier han.

– Når det er bedre for boligeieren og mye enklere for montøren, samtidig som det er fornuftig priset, kan jeg ikke skjønne annet enn at vi skal få opp et volum. Du kjøper en varmepumpe til 25–30 000 kroner, og det kritiske punktet er vibrasjonsdemperen til under 100 kroner. Når det blir enklere for montøren i tillegg, og ikke bare for kunden, bør det ikke være noen tvil, mener han.

Haugen varsler Cooltools-produkter som blir forbedringer av slikt som ikke er laget spesielt til varmepumpemontøren, og ellers nye og innovative produkter. Målet er å komme ut med ett nytt produkt – «nytt» i betydningen at det ikke finnes maken fra før – hvert år.

Powered by Labrador CMS