GIROLJE: – Det er som å dusje og drikke olje, sier Frank Sander Nilsen, som har fått tilbake vond lukt og smak i drikkevannet sitt.

Usmak og vondlukt kom tilbake

Først forsvant den, så begynte drikkevannet å lukte og smake vondt igjen. Fremdeles er det ingen som har noen forklaring.

Published

I fjor fortalte flere kommuner om mystisk vondlukt og usmak på vannet fra nye PE-ledninger. Så sto Frank Sander Nilsen og familien frem og fortalte om den samme lukten og smaken på vannet etter at han hadde lagt om vannledningen fra brønnen og inn i huset.

Forsvant og kom tilbake

Felles for historiene var to ting: Ingen visste hvorfor det luktet og smakte vondt, og lukten og smaken ble borte etter noen måneder.

– Men nå har den faktisk kommet tilbake, forteller Frank Sander Nilsen. Akkurat da han hadde tenkt å fortelle at nå var det blitt bra, så begynte det å lukte igjen.

– Det forsvant sent på høsten i fjor. Så pleier vannet å bli veldig godt vinterstid, forteller han. Brønnvannet hans pleier å være bedre om vinteren og bli litt brunere om sommeren.

Vasket brønnen

– Da jeg vasket og gjorde rent i år, hadde vi klor oppi. En stund etter den behandlingen kom lukten og smaken tilbake enda verre enn sist. Det er som å dusje i olje og drikke olje, sier Nilsen.

Han har snakket flere ganger med rørleggeren som han kjøpte de 30 meterne med ny PE-slange fra.

– Jeg spurte om han hadde fått inn klager fra noen andre som hadde fått fra den samme kveilen. Han har ikke hørt noe, forteller Frank Sander Nilsen.

Han lurer på om det kan være klor som gjorde at vondlukten kom tilbake, så nå skal han prøve å la det gå noen år uten at han vasker brønnen.

Testet uten å finne svaret

Vidar Handal hos Wavin kan ikke hjelpe med noen forklaring. Nilsen sendte en prøve på røret han hadde brukt, til Wavin i håp om å finne ut hva som har skjedd.

– Vi testet det røret vi fikk inn fra ham, og vi fant ingen avvik hverken på råvare eller produksjon. Dette er et mysterium for oss, også, sier Handal.

Sjekket i Danmark

Han forteller hvordan røret ble sjekket på laboratoriet på Wavin-fabrikken i Høland. Så ble det videresendt til fabrikken i Danmark, som har mer avanserte fasiliteter for å teste rørene kjemisk. Fremdeles uten resultat.

– Vi har ikke noen god forklaring på dette. Hallingplast har ikke noen god forklaring på dette. Pipelife har ikke noen god forklaring på dette. Hadde det vært et stort problem, ville alle klagd på det. Det er dét som er så rart, sier Vidar Handal.

Powered by Labrador CMS