TIL EPD-TJENESTE: Daglig leder Harald J. Lillebø (bak) og fagleder for bærekraft og miljø i Energiråd AS, Børge Heggen Johansen.
TIL EPD-TJENESTE: Daglig leder Harald J. Lillebø (bak) og fagleder for bærekraft og miljø i Energiråd AS, Børge Heggen Johansen.

Hentes inn av EPD Norge

Energiråd AS skal levere bærekrafttjenester til EPD Norge.

Published

EPD Norge har ansvaret for å forvalte det norske EPD-programmet og opplever for tiden rekordvekst i miljødeklarasjoner.

Og nå har EPD Norge inngått en omfattende avtale med Energiråd AS hvor sistnevnte skal levere kompetansetjenester innen bærekraftområdet.

Avtalen innebærer at fagleder for bærekraft og miljø i Energiråd AS, Børge Heggen Johansen blant annet skal ha ansvar for EPD-maler, revisjon av EPD-verktøy, ansvar for nye PCR og revidering av eldre PCR (PCR-Product Category Rules).

Heggen Johansen er i disse dager i ferd med å sluttføre sin doktorgrad i bærekraft. Han blir med det en av få med denne spisskompetansen.
– Det vil bli helt avgjørende å ha på plass miljødokumentasjon i form av EPD-er for å kunne være i konkurranseposisjon fremover. Dette er derfor et område som også VVS-bransjen må rette fokus på, sier Børge Heggen Johansen.

Energiråd AS vil også bli fast medlem i teknisk komité i EPD Norge. Energiråd AS har arbeidet lenge med bærekraftforbedringer, i første rekke innen energi og miljø. I de senere årene har de satset på å bygge seg opp for å kunne jobbe helhetlig og tverrfaglig innenfor fagområdet.
– Dette er en satsing som nå bærer frukter for Energiråd AS, sier daglig leder Harald J. Lillebø som har engasjert seg for å løfte dette temaet blant NemiTeks medlemmer.

Powered by Labrador CMS