Rørlegger-lærlingen, Didrik Berg Haltvik, stakk av med tittelen: Norges Hyggeligste Lærling 2019.
Rørlegger-lærlingen, Didrik Berg Haltvik, stakk av med tittelen: Norges Hyggeligste Lærling 2019.

Didrik er Norges Hyggeligste Lærling

Rørlegger-lærling Didrik Berg Haltvik fra Trondheim ble Norges Hyggeligste Lærling under Boligmessa på Fornebu.

Published

Rørlegger-lærling Didrik Berg Haltvik fra Trondheim ble i dag kåret til Norges hyggeligste lærling under Boligmessa på Fornebu.

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. Det er tredje gang kampanjen arrangeres. Engasjementet har vært enormt, og juryen fikk en svært vanskelig jobb med å peke ut de aller hyggeligste håndverkerne blant 21 finalister.

God rollemodell

– Dagens lærlinger er framtidens håndverkere. I jakten på Norges hyggeligste lærling 2019 har juryen sett spesielt etter kandidater som er gode rollemodeller for alle som vurderer å velge håndverksfag. Didrik er så definitivt den rollemodellen vi har sett etter, sier jurymedlem Christel Borge, administrerende direktør i Dipper, mobilselskapet for små og mellomstore bedrifter.

Berg Haltvik jobber i GK Rør i Trondheim, og beskrives som en fantastisk lærling. Han er fornøyd med å gå til topps i kåringen.

– For meg betød det mye å bare bli nominert. Det er artig å få litt anerkjennelse for ting man har gjort, og se de rundt seg stemme deg frem. Det viser at de bryr seg, sier Berg Haltvik.

Skapt positiv stemning 

AF Gruppen er bransjesponsor for lærling-kategorien i kåringen, og liker spesielt ambassadør-rollen Didrik har tatt på seg.

– Gratulerer så mye til Didrik, en verdig vinner! Å rekruttere gode lærlinger er hele fundamentet for håndverksfagene, og det er artig at vinneren selv er så engasjert i dette. Gjennom å være ambassadør for yrkesfagenes år har han vært med å skape positiv stemning rundt alle håndverksfagene, sier Geir Flåta, konserndirektør for bygg i AF Gruppen.

Berg Haltvik er opptatt av at håndverksfag skal synes, og mener Norges Hyggeligste Håndverker er en viktig kampanje for å løfte frem hva håndverkere gjør.

– Som håndverker blir det ofte sånn at det ikke er så lett å se den jobben som gjøres. Derfor er det veldig fint at håndverkere blir løftet frem. Jeg setter stor pris på at andre kan få et innblikk i hva vi gjør, sier Berg Haltvik.

Juryen trekker frem Didriks glede og entusiasme i arbeidet med å styrke rekrutteringen til rørfag.

– Det handler mye om å spre glede og entusiasme på fagets vegne. Men det handler også om å gi av egen tid og eget engasjement for å styrke rekrutteringen. Didrik greier begge deler med glans, sier jurymedlem Håvard Bungum, administrerende direktør i Mittanbud.

Norges Hyggeligste Lærling vinner følgende premier:

  •         Supergavekort fra kategorisponsor AF-gruppen til en verdi av 15 000,-  
  •         Gavekort på varer fra Jotun for 2000,-
  •         Verktøykasse fra Hultafors til en verdi av 2000,-
  •          Drillsett fra TOOLS til en verdi av 1700,-
Powered by Labrador CMS