Fremtidens sanitærløsning 3D-printes av Grohe

Grohe presentert 3D-printede metallkraner på ISH 2019.

Published

Det var tilnærmet umulig å gå glipp av Grohe på ISH 2019. Den tyske produsenten av sanitærløsninger stilte med over 500 nye og innovative produkter på en av messens største stands. Noen av de mest interessante nyvinningene som ble presentert var 3D-printede kraner og et nytt økosystem for vannsikkerhet som også gir oversikt over vannforbruket.

- Forbrukernes forventninger har endret seg drastisk og Grohe må henge med i fremtiden. I form av design og innovasjon, både analogt og digitalt ønsker vi å gi kundene og sluttbrukeren byggeklossene de trenger for å nyte vann på den best mulige måten, sa CEO i Grohe, Michael Rauterkus.

Vann-avdelingen på ISH konsentrerte seg først og fremst om bærekraftige sanitærløsninger og ultramoderne design for bad. Dette området omfattet blant annet intelligente vannsikkerhetssystemer og hvordan man skal sikre seg at de er trygge, og kan regulere og overvåke dem best. Rent drikkevann var også et enormt viktig område, spesielt som en konsekvens av økende urbanisering.

Vil du lese flere saker som dette? Nå er det 50% rabatt på Rørfag ut året!

Allure Brilliant Icon 3D er en av de nye 3D-printede løsningene fra Grohe. FOTO: Grohe

3D metall-printing

En unik formel av granulat er eksklusivt utviklet mot Grohes 3D metal-printere lokalisert i Hemer-fabrikken deres i Tyskland.

- Utformingen av våre nye kraner GROHE Atrio Icon 3D og GROHE Allure Brilliant Icon 3D er helt utrolig. Vi tror på at 3D metall-printing vil revolusjonere opplevelsen av vann i hjemmet. Det er en perfekt blanding av skreddersydde løsninger og industriell produksjon, fortalte Rauterkus.

Produksjonsprosessen går ut på at et tynt lag av metallpulver blir spredt over produksjonsplattformen, og en kraftig laser skanner tverrsnittet av komponenten, som blander metallpartiklene sammen for å danne det neste laget. Når den er ferdig, beveger plattformen seg ned ett lag og coateren sprer et nytt lag av metallpulver. Prosessen gjentas til hele komponenten er ferdig.

Fra smarthjem til smartbygg

For to år siden på ISH 2017 lanserte Grohe sin aller første IoT-løsning, Grohe Sense og Grohe Sense Guard. Nå har de videreutviklet sine digitale løsninger og presenterte på årets ISH en ny generasjon av Grohe Sense vannsensorer og Grohe Sense Guard Pro som er optimalisert for høyhusboliger.

Installert på både varme og kalde vannrør skal løsningen tilby vannsikkerhet og overføre data for vannbruken direkte til mobilen via Grohe Sense-appen. Dette vil gi en oversikt over vann- og energiforbruket til bygget slik at forbrukerne selv kan ta kontroll. De nye løsningene vil også forebygge og forhindre vannlekasjer i 90% av boligmarkedet.

- Vi var først og fremst overbevist om at vårt nye produkt ville være svært populært blant sluttbrukerne. I mellomtiden jobber vi med flere forsikringsselskaper for å levere enheter til tusenvis av kunder, og redusere de høye kostnadene ved vannskader, forklarte Rauterkus.

Powered by Labrador CMS