TRAVELT: Unik VVS får det travelt fremover. Leder for Unik VVS sin avdeling for borettslag, Christer Skjerping (t.v.) og daglig leder i Unik VVS, Helge Olsen, gleder seg over to nylig signerte borettslagskontrakter.

Vant rehab-kontrakter for over 130 millioner

BERGEN: På bare noen måneder har Unik VVS i Bergen hanket inn to store rehab-prosjekter med en samlet kontraktsverdi på over 130 millioner kroner.

Published

– Vi signerte nettopp en rehabiliteringskontrakt med Østre Sælemyr borettslag i Fyllingsdalen. Her er blekket så vidt tørt, men vi skal rehabilitere alt av vann- og avløpsrør, samt badene i borettslagets 125 leiligheter, sier daglig leder i Unik VVS, Helge Olsen.

Nylig signerte de også en tilsvarende kontrakt med Ortuvann borettslag, som ligger i det samme området, bare et lite steinkast unna. Borettslaget har 266 leiligheter, og er altså omtrent dobbelt så stort som Østre Sælemyr borettslag. Samlet kontraktsverdi på de to prosjektene er i overkant av 130 millioner kroner (eks. mva.).

– Vi har vært heldige og sikret oss de to største prosjektene av denne typen i Bergen så langt i år, sier Olsen.

Omfattende prosjekt

På Ortuvann-prosjekter er de allerede godt i gang med planleggingen, og i disse dager bygger de et visningssenter hvor beboerne kan velge alt fra fliser og servanter til dusjgarnityr og baderomsinnredning.

– Vi starter selve rehabiliteringen i oktober og så holder vi på i cirka ett og et halvt år. 26. mai 2023, klokken 12, overleverer vi den siste leiligheten, sier leder for Unik VVS sin avdeling for borettslag, Christer Skjerping.

I tillegg til alt av vann- og avløpsrør så byttes også alt av radiatorer ut, noe som skal gi beboerne betydelig bedre bokomfort, da gamle radiatorer etter mange års drift mister mye av oppvarmingseffekten.

– Alle beboerne kan bo hjemme mens arbeidet pågår. Vi etablerer et midlertidig toalett i en minibrakke på balkongen til hver leilighet. Dusj blir etablert i byggets underetasje. I løpet av én måned er alt arbeid i hver enkelt leilighet ferdigstilt, og beboerne kan da flytte inn i en rehabilitert leilighet, sier Skjerping som legger til at de også tilbyr seg å pusse opp hele leiligheten, dersom noen av eierne ønsker det.

Stanset av korona

Olsen forteller at denne typen prosjekter er noe de har gjort mye av de siste årene.

– Vi er en del av Allier Gruppen, og sammen har vi nok et par tusen bad på samvittigheten, noe som betyr at vi er en av de aktørene i Bergen med mest erfaring på dette området, sier Olsen.

De to siste prosjektene vil naturlig nok ha en betydelig påvirkning på selskapets inntekter og aktivitet i inneværende og neste år.

– Nå er det full fart, og både 2021 og 2022 ligger an til å bli svært travle og gode år for oss, sier Olsen.

Han forteller at Allier Gruppen består av vel 300 medarbeidere, hvor mange har bred og lang erfaring fra denne type oppdrag, og noe som gjør dem godt rigget for flere tilsvarende prosjekter i tiden fremover.

For Unik VVS ble 2020 et noe rolig år, mye takket være korona som la en demper på denne typen rehabiliteringsprosjekter.

– Mye ble utsatt, både av rehabilitering, men også av serviceavtaler. Mange borettslag ønsket å begrense antallet besøkende og dermed gikk aktivitet vår ned. I 2020 ble UNIK Allier Gruppen sin totalentreprenør innen borettslagsegmentet og 17 nye medarbeidere ble overført fra søsterbedriften AOG.

– Sammen med koronatørken i markedet ble det noen strevsomme måneder. Men heldigvis tok det seg ganske raskt opp igjen, og særlig butikken på Lagunen hadde økt salg. Men det gikk likevel ut over våre inntekter, sier Olsen.

Ligger an til dobling

Selskapet endte derfor opp med en omsetning på rundt 44 millioner kroner og et negativt resultat. For inneværende år ligger de imidlertid an til en dobling av inntektene.

– De to prosjektene er viktige, men den samlede aktiviteten har også tatt seg betydelig opp. I år bikker vi nok derfor en omsetning på rundt 80 millioner kroner. Denne utviklingen fortsetter i 2022, hvor vi runder 100 millioner kroner, sier Olsen.

Det betyr i tilfelle at selskapet setter omsetningsrekord både i inneværende år og ikke minst neste år, og det med god margin. Så langt er selskapets beste år 2016, da de kunne vise til en omsetning på vel 67 millioner kroner.

– Det viktigste er at vi også snur et negativt resultat i 2020 til positive resultater. Prognosene for 2021 er så langt et positivt resultat på cirka 4,5 millioner kroner. Hva det blir i 2022 er selvsagt for tidlig å si, men prognosene viser en ytterligere forbedring av både salg og resultat, sier Olsen.

Powered by Labrador CMS