REKRUTTERING: Flesberg kommune tar utradisjonelle virkemidler i bruk for å få fatt på kvalifisert personell.

ARBEIDSLIV

Sliter med å få tak i personell - da prøver ordføreren på noe nytt

– Kommune-Norge har litt trøbbel generelt med å få tak i folk, sier Oddvar Garaas. Med glimt i øyet stiller derfor ordføreren opp som skuespiller i en rekrutteringsvideo litt utenom det vanlige for Flesberg kommune.

Published Last updated

I videoen ser vi blant annet ordføreren full fart rykke ut for å røske opp i en kloakkpumpe tettet av en dametruse.

«Hva i heitaste? Nå er visst jaggu julebordsesongen i gang her», utbryter han i videoen.

– Det er litt sånn vi er her, vi tar ikke oss selv så høytidelig, sier ordføreren når vi snakker med han over videokonferanse.

Skape blest

Formålet med den lettbeinte videoen er å skape interesse rundt en stillingsannonse. Kommunen søker nemlig driftstekniker.

Flesberg kommune er et lite sted med cirka 2.700 innbyggere, og Garaas anerkjenner at det er noe utfordrende å rekruttere kvalifisert fagpersonell.

– Kommune Norge har litt trøbbel generelt med å få tak i folk etterhvert. På generell basis er det hele tiden mangel på gode kvalifiserte arbeidstakere.

Han poengterer også at det offentlige har sterk konkurranse fra det private markedet når det gjelder å tiltrekke seg arbeidstakerne.

Vanskelig å få fatt på kvalifiserte

– Vi kan ikke overby i forhold til lønn, slik som de private ofte gjør. Da må man heller promotere det som en trygg arbeidsplass, sier han.

Ordføreren kan trygt fortelle at det ikke er vanlig for driftsteknikeren i kommunen å måtte hente ut dametruser fra kloakkpumper, men at det er annet rusk som vanligvis går igjen. Han er tydelig på at han tror en fremtidig ansatt i kommunen vil trives.

Små forhold – stor variasjon

– Det er et veldig godt miljø i kommunen, og det er interessante og varierte arbeidsoppgaver. Vi er såpass få at du kommer til å ta i både vann og avløp, du blir ikke sittende på et sted å gnu, ler han.

Teknisk avdeling i kommunen skal også ha fått inn flere søknader til stillingen.

Han nevner også at han i etterkant av videoen har fått fine kommentarer for skuespillerprestasjonene.

For de som er interessert: Søknadsfristen til stillingen som driftstekniker er 10. januar.


Powered by Labrador CMS