LÆRERNE: De gir lærlingene våtromsopplæring. Foran fra venstre: Leif Fransson, Jens Høglund, Trond Nikolaisen, Ingebjørg Martinsen og Are Skaar Nielsen. I midten: Lars Erik Larsen, Ørjan Forberg, Jonny Bjørgum, Jens Løvås og Tor Oddvar Eggen. Bak fra venstre: Geir Olav Berntsen, Geir Østebø, Jan Ole Vang, Jon-Aril Hagen og Oddgeir Tobiassen.

Størst på våtromskurs

SANDVIKA: De lærer flere hundre lærlinger om våtrom hvert år. – Vi er den største kursarrangøren til Fagrådet for våtrom, sier Oddgeir Tobiassen i Rørentreprenørene Norge.

Published

Kompetanse- og utviklingsdirektøren har hatt med seg en solid delegasjon på Våtromsdagene. Rørnorge inviterte nemlig alle kursinstruktørene sine først på instruktørsamling og så på Våtromsdagene.

Flere hundre på kurs

– Vi er opptatt av at instruktørene våre skal være oppdaterte, derfor inviterer vi dem med. Vi har fem–seks nye instruktører i år, forteller han.

De fleste instruktørene arbeider til daglig på opplæringskontorene rundt i landet, men Rørnorge har også fått med seg en tømrer til å undervise i våtrom.

Hvert år gjennomfører instruktørene 25–30 kurs for lærlingene i bransjen.
– Det er 50 prosent av kursene som arrangeres i modul A, utførelse, forteller fagsjef Are Skaar Nielsen. I snitt er det 20 deltagere på hvert kurs.

Glad for lærlinger

– Vi har med andre fra bedriftene, også, men flesteparten er lærlinger. De fleste kursene er det opplæringskontoret i Oslo som står for, forteller kurs- og kompetansekonsulent Ingebjørg Martinsen. Så er det da også osloområdet som har flest rørleggere og lærlinger.

Are Skaar Nielsen er glad for at det blir lagt merke til at Rørentreprenørene lærer opp lærlinger i våtromsnormen.

– Det har ikke vært noen selvfølgelighet tidligere at du har fått ta A-modulen som lærling. Vi startet et prøveprosjekt for ti år siden hvor det var mulig å få med lærlingene, og nå har vi fått det til fast, forteller han.

Han understreker at de lærlingene som består kurset, ikke får noe våtromssertifikat. Det må de vente på til de får svennebrevet.

Murere og sprinkler

– Nå er det morsomt at murerne er på vei inn igjen i Fagrådet for våtrom. Vi håper at murerne gjør den samme jobben som vi har gjort for å utdanne lærlingene sine, sier Are Skaar Nielsen, som også sitter i styret i Fagrådet for våtrom.

– Vi har jobbet på denne måten i mange, mange år. Vi vil bruke tilsvarende måte når vi begynner å jobbe med sprinkler, varsler Oddgeir Tobiassen.

Powered by Labrador CMS