UTEN STANS: Foreløpig går alle prosjektene til Assemblin videre, men fraværet har økt kraftig, forteller Bengt Johnsen.

Assemblin holder produksjonen i gang

Assemblin forteller om stort fravær, men at ingen prosjekter har stoppet opp. – Vi ser an time for time. Det viktige er å følge myndighetenes råd og ikke få panikk, sier HMS-sjef Bengt Johnsen.

Published

Assemblin har fått på plass en egen gruppe som følger med på koronautviklingen og oppdaterer planene sine.
– Vi følger myndighetenes råd om smittevern. Så forsøker vi å holde produksjonen i gang, oppsummerer Johnsen.

Time for time

Det betyr dialog med samarbeidspartnerne på de store prosjektene hele tiden.
– Vi ser an time for time. Om vi klarer å holde produksjonen i gang, avhenger av hvor mange som blir borte fra jobb, om vi får leveranser og hva de andre gjør – og om det skulle dukke opp reelle koronatilfeller i noen av prosjektene slik at vi ikke får lov til å møte opp, sier han.

Johnsen og Assemblin er opptatt av ikke å lage panikk.
– Vi må forholde oss til helsefaglige råd og sunn fornuft. Vi gir ut kontinuerlig informasjon om hvordan ting går, melder Johnsen.

Foreløpig er det ingen av prosjektene som Assemblin arbeider på, som har stoppet opp.
– Men fraværet er i ferd med å øke markant. De siste to–tre dagene har det kommet inn masse, forteller HMS-sjefen.

– Felles løft

Det er ikke bare snakk om folk i hjemmekarantene, men også om sykmeldinger. Både de som føler seg dårlig og de som har barn hjemme, blir borte fra jobb.
– Helsevesenet klarer ikke å ta unna alle, og de får ikke tak i fastlegene, sier han.

– Vi føler oss litt frem fra dag til dag, og så vet vi nok veldig mye mer i løpet av et par dager. Vi følger veldig godt med på hva myndighetene sier, men vi ønsker jo å holde produksjonen i gang og prøver å planlegge ut fra det. Derfor har vi løpende dialog med de andre i bransjen, sier Johnsen.

Han råder kolleger til å følge rådene fra myndighetene.

– Dette handler ikke om å stoppe noe som helst. Det handler om å prøve å fordele det litt over tid. Hvis vi er flinke og samarbeider, gjør et felles kollektivt løft og ikke får panikk, tror jeg dette går så bra som det kan gå. Det gjelder ikke bare deg – det gjelder hele Norges befolkning, og det er viktig at alle tar hensyn, fastslår Bengt Johnsen.

Comfort holder åpent

Comfort har gått ut på hjemmesiden sin for å fortelle om hvordan medlemsbedriftene håndterer smitterisikoen. Der nettsidene til kjedene først og fremst reklamerer for produkter, går Comfort blant annet ut og minner om muligheten til å få varer levert hjem.

Butikkene sørger for at dørhåndtak, disker, bankterminaler og andre flater som mange er i kontakt med, vaskes ofte og grundig. Antibac er satt frem til kundene, og alle de ansatte skal vaske hendene grundig og ofte.

Facetime og avlyste besøk

Både medarbeidere og kunder skal holde minst en meter avstand fra hverandre i butikken.
– Vi følger til enhver tid de vedtak som blir gjort, og følger nøye med på alle råd og anbefalinger fra FHI, understreker Comfort.

Flere av butikkene i kjeden tilbyr hjemlevering av varene. Konsultasjoner kan gå over Facetime, og pristilbud kan sendes i e-posten.

Powered by Labrador CMS