SKUDDKLAR: Jan Bergh har nye produkter å selge, og det gjør han blant annet gjennom ny podkast.

Slik når du frem til unge rørleggere

HELSFYR: De vil vinne kampen om lyden på servicejobben, på byggeplassen og i bilen. Rørlegger (25) skal nås med podkast, mener Jan Bergh i Relekta.

Published

– Se hvor en 25 år gammel håndverker søker informasjon. Han leser ikke blader, han er ikke på nett, men han hører på podkast hele tiden mens han jobber. Også i bilen. Og på skolen? Lærerne sier at hvis det er en dårlig dag, da kan de høre på podkaster, sier Bergh.

Reker i fugemasse

Derfor står Relekta-merkene Tec7 og 101 bak den foreløpig ni episoder gamle podkasten «Enklere håndverk».

– Veldig mange leverandører kommer med podkaster nå, ifølge Jan Bergh. Med andre ord: Det kommer mer bransjelyd enn bare fra velkjente «Bare rør».

– Det skal være en morsom vri, og ikke bare trøtt og kjedelig, sier han. Derfor kan mer ventede overskrifter som «Fuger som duger» og «Frosten koster» få selskap av et spørsmål som «Er det skalldyr i denne fugemassen?». Slikt skal jo også kunne dokumenteres.

Pistolpatent

Likevel: Aller helst vil salgssjef Bergh snakke om nye produkter. – Vi må jo fornye oss! sier han og trekker en nypatentert pistol.

– En slik finnes ikke på markedet fra før. Her har du fullstendig kraftkontroll. Du justerer den kraften du skal bruke, etter om du bruker tykk eller tynn masse. Når du får stilt inn riktig, får du også mer flyt på det du legger ut, sier han.

– Du som står mye og jobber med forskjellige fugemasser gjennom dagen, kan bare bytte og justere.

Fugepistolen – Multigun – kom ut i januar. Bergh forteller at det tar lengre tid enn før for en leverandør å få ut et produkt til grossistene: Det er rett og slett mer papirarbeid som må til.

Vil ha miljø

Prepare & Finish har kommet i sprayboks uten drivgass.
– Med den kan du rense før du fuger, og du kan bruke det samme produktet å glatte med. Bransjen ønsker miljøprodukter. Det tar også fokus bort fra pris, sier han og forteller hvordan all blisteremballasjen byttes ut med papp.

Bergh viser også frem Roof Tape, som til tross for navnet er svært så aktuelt for rørleggeren, mener han:

– Den sitter på PE- og PP-plast i tillegg til alt av metaller, tre, mur og beslag. Du kan for eksempel bruke den hvis du legger ned et stort VA-rør og får rift i toppen, eller du kan lage en egen mansjett. Takrenner med klemskjøt, eller varmekabler på taket, trekker han frem som andre eksempler.

Oppgradert til 2.0

Gummiasfalten Roof er oppgradert til 2.0, og det samme er membranen Aquaseal. Han snakker om ny gummispray til hull, småskader, skruer eller rustbeskyttelse, for eksempel, og om fugeskummet Foamtack, som ekspanderer lite og for eksempel kan brukes når du skal ettermontere vannuttak.

– Så lanserte vi for noen år siden en ny serie med fjerde generasjons silikon, Xealpro. Du har sikkert brukt silikon på et baderom som er blitt stygg. Gammeldags silikon gulnet jo, men ikke denne her. Den tilfredsstiller Breeam Nor, den er næringsmiddelgodkjent, den har alle godkjenninger for bad og beste motstand mot sopp og bakterier, reklamerer han.

I tillegg kan du male over den, den er uten alt fra soppdrepende middel til løsemiddelet meko – metyletylketon.

Powered by Labrador CMS