9 gode rørlegger-råd fra Purus

I denne serien hjelper vi deg å unngå pinlige bommerter.

Published Last updated

Designsluket kan legges inntil veggen, under gulvet er det akkurat som andre sluk – og membranen skal under klemringen. Purus får stadige spørsmål fra rørleggerne, men mange av dem går igjen. Les monteringsanvisningen, ikke vær redd for et nytt produkt, og pass på at du ikke bruker gammelt tilbehør til nytt sluk. Der har du svaret på mye av det du lurer på.

Nye produkter

– Særlig når vi har lansert et sluk med ny slukrist, da får vi mange på telefonen, sier Jarle Ørnebo. Sammen med Glenn Iversen går han gjennom hva rørleggerne oftest lurer på når de ringer Purus for å få hjelp.Iversen på salgssupport er mannen som svarer på telefonen. Han ser tydelig at rørleggere kommer i to utgaver: De som leser monteringsanvisningen og de som bare gjør jobben på gammel erfaring.– Hovedspørsmålet går egentlig på hvilke deler som er kompatible med de forskjellige slukene. Og så er det utrolig mye veiledning på montasje av sluk – både når det gjelder regler og montasjeveiledninger. Nå som vi har en ny serie, er det veldig mange spørsmål rundt hva man skal bruke og hvordan. Når det er noe nytt, er noen skeptiske til å bruke det i starten, sier han.

Her er rådene

Her er de viktigste produktrådene fra Purus til rørleggeren:

  • Under gulvet er designslukene akkurat som alle andre sluk – det er bare utseendet ovenfra som er forskjellig.
  • Du kan legge Purus Line- og Corner-slukene inntil veggen.
  • Du kan ikke legge designslukene som er ment for gulvbelegg og vinyl, opp mot veggen.
  • Du må sentrere sluket riktig i forhold til rist og ramme – har det blitt en skade, så kan du ikke regne med at det blir bra selv om du kapper til og modifiserer.
  • Mansjettmembran skal legges under klemringen, ikke inntil den. Selv om membranleggeren er sikker i sin sak og påstår noe annet.
  • Når produktet er nyutviklet, kommer det også nytt tilbehør.
  • Den gamle klemringen passer ikke på et nytt sluk, selv om det «ser nesten likt ut».
  • Hvis du monterer nytt produkt med gammelt tilbehør, så er det ikke i henhold til anvisningene, og leverandøren går ikke god for resultatet.
  • Og for øvrig: Sluttbrukeren ringer ofte til Purus for å forvisse seg om at rørleggeren har gjort jobben riktig. I ni av ti tilfeller når sluttbrukeren ringer, er alt som det skal.

Husk på dette!

I denne serien hjelper vi deg å unngå pinlige bommerter. Her får leverandørene fortelle hva rørleggerne spør dem om – og hva som er viktig å huske når du monterer produktene deres.

Powered by Labrador CMS