ISVANN: Nå satser den norske Quooker-sjefen Peter Bjørno på fire grader varmt vann rett fra springen, både med og uten kullsyre.
ISVANN: Nå satser den norske Quooker-sjefen Peter Bjørno på fire grader varmt vann rett fra springen, både med og uten kullsyre.

Kaldtvann, kullsyre og kjeder for Quooker

GRINI: Quooker får stadig nye rørleggerkunder og har fått innpass hos de fleste kjedene, men går utenom grossistene. I sommer kommer både kjøleskapskaldt vann og kullsyre.

Published

– Ingeniørene våre har laget en tilleggsbeholder som blir lansert i Norge i juni, forteller landssjef Peter Bjørno. Han selger løsningen med kokende vann i kran, som har vært på markedet i rundt femti år.

Fire grader

Beholderen med 110 grader varmt vann står i benken. Nå kommer det også ferdig nedkjølt vann på fire grader. Den kan ettermonteres på de enhetene som ikke er for gamle – det vil si at de er solgt i løpet av det siste halvannet året.

– Det er i en tilleggsbeholder som settes inn på systemet. Kranen har en rød diode som viser at du aktiverer det kokende vannet. Når tilleggsbeholderen kommer inn, dukker det også opp en blå diode når du aktiverer kullsyrevannet og isvannet, forklarer Bjørno.

Plass i kjøleskapet

Han trekker frem miljøet og at mener det er en dårlig løsning å kjøpe vann på plastflaske. – Det jeg har oppdaget i tillegg etter at jeg valgte meg selv som testperson, er hvor fantastisk det er å ha fått mer plass i kjøleskapet og færre tomflasker. Så er det blitt mye ryddigere på benken, sier han og forteller om både brusmaskin og kaffekoker som det ikke er behov for lenger.

Samtidig med nytt produkt forteller han om nye salgsmuligheter:

– Hittil har den største distribusjonskanalen vår vært kjøkkenkjeder og kjøkkenbutikker. De aller fleste kjøkkenbutikkene i Norge har en utstilling med en fungerende Quooker for å kunne vise den til potensielle kunder, sier han.

Ikke hele kjøkkenet

– Utfordringen er å møte de kundene som ikke skal ha nytt kjøkken, innrømmer Bjørno. – Den som bare skal ha et nytt blandebatteri på kjøkkenet sitt.

Quooker har nemlig bestemt seg for ikke å selge gjennom grossist, men direkte til rørleggeren. Nå registrerer den norske avdelingen fem til ti nye rørleggerbedrifter i systemet sitt hvert dag.

– De har fått opp øynene for Quooker som salgsprodukt og ringer oss. I sin tur har det gjort at vi har gjort litt større grupperingsavtaler for dem som er etablerte i et kjedesamarbeid, forteller han. Først kom VVS Norge for halvannet år siden. Så ble det avtale med Rørkjøp, og nå senest med VVS Eksperten.

– Strategien vår er å bli sterke på rørleggersiden. Det er rørleggeren som skal stå for montasjen, understreker Peter Bjørno og trekker frem Sintef-godkjenningen. Den er rørleggerne opptatt av at skal være på plass. Han forteller om 70 prosent vekst i salget gjennom rørleggerne – om enn med et lavt utgangspunkt.

Satser på prosjekter

– Dette gjør også at vi får produktet lettere inn i prosjekter. Vi har vært ganske fraværende på prosjektmarkedet, men nå har vi et samarbeid med kjeder og butikker som er på det markedet, sier han og vil gjerne være med tidlig i prosjektene, når blandebatteriet blir valgt. Da kan rørleggeren gi pris både på standardbatteriet og på en Quooker.

– I Danmark blir cirka 20 prosent av alle kjøkken bygd med en Quooker. Vi er ikke helt der i Norge, men vi vet at vi kommer dit, sier Bjørno.

Han forteller at den nye beholderen, akkurat som den gamle, kan stå i et sideskap eller et hjørneskap. De trenger ikke å stå rett under batteriet.

Powered by Labrador CMS