VERDENSMESTER: Vladimir Pak er kåret til verdens beste sushikokk.

Michelin-restauranter velger dusjtoalett

– En del av opplevelsen, fastslår michelinstjernekokk Roger Asakil Joya.

Published

Andre restauranter presenterer meny og vin. Denne presenterer dusjtoalettet.– Veldig hygienisk, sier Michelin-kjøkkensjef Roger Asakil Joya.De skaper japansk miljø, og de frister asiatiske turister. Dusjtoalettene er i ferd med å få en nisje i hotell- og restaurantnæringen i Norge.

Mesterkokker

– Vi gjorde det 100 prosent, sier Roger Asakil Joya. Han er kjedegründeren som kom til Norge fra Filippinene som 17-åring og tilfeldigvis ble sushichef. Topprestauranten hans, Sabi Omakase, fikk en michelinstjerne og ble kåret til Nordens beste restaurant i 2017. Samme år ble Vladimir Pak kåret til verdens beste sushikokk i VM i Tokyo. Nå driver han Omakase by Vladimir Pak i Oslo.«Omakase» betyr rett og slett at gjesten overlater til kokken å velge menyen. Følgelig er det ekstra viktig at menyen blir presentert. Spiser du sushi hos Vladimir Pak, for eksempel, så får du beskjed om hva du får å spise, hva du får å drikke – og at du bør sørge for å prøve toalettet i løpet av måltidet slik at du får en skikkelig japansk opplevelse.

Færre ræva-spørsmål

Nilsen understreker at det var Geberit som begynte å utvikle og produsere dusjtoaletter, selv om det var i Japan de slo gjennom først.– Asiatene gjør seg jo rene med vann. Varmen i setet er fordi toalettet i Japan ofte har vært ute i et eget hus, sier han.Ute på boligmesser og fagmesser opplever Geberit en stor endring i spørsmålene som kommer.– Før fikk vi spørsmålet «er det sånn som spyler deg hardt i ræva?». I dag er folk borte og snakker helt naturlig med deg, om hygienen og velværet, sier Rolf Nilsen.

OPPLEVELSE: – Dusjtoalettet skal være en del av opplevelsen, fastslår michelinstjernekokk Roger Asakil Joya.
ATTRAKSJON: På Omakase-restaurantene i Stavanger og Oslo får gjestene aktiv oppfordring til å bruke toalettet – et Geberit Aquaclean Mera – i løpet av måltidet.
Powered by Labrador CMS