VOKSER: Instalco fortsetter å vokse raskt i Norge: – Vi er jo egentlig hele tiden på jakt etter nye selskaper hvis de «ticker» inn på boksene våre, sier norgessjef Roger Aksnes.

INSTALCO

Passerer to milliarder – jakter på flere selskaper

GJØVIK: Instalco runder snart to milliarder kroner i omsetning og har kommet opp i 25 selskaper i Norge. Norgessjef Roger Aksnes er på jakt etter flere.

Published Last updated

Mange i bransjen synes at modellen vår er attraktiv med at de fortsetter som før under samme navn, organisasjonsnummer og kultur, sier Aksnes.

Flere på vei

Det svenske konsernet Instalco vokser raskt i Norge:

Nå skjer det mye både på prosjektfronten og selskapsfronten. Vi er vel oppe i 25 selskaper, forteller Aksnes.

Oppkjøpene skjer så raskt at hjemmesiden i konsernet ikke klarer å holde tritt med utviklingen, og flere er på vei inn. Instalco eier bedrifter innenfor varme- og sanitærteknikk, elektro, ventilasjon, kjøling og industri i Norge, Sverige og Finland.

Vi er jo egentlig hele tiden på jakt etter nye selskaper hvis de «ticker» inn på boksene våre, sier Roger Aksnes. Da tenker han både på størrelse og lønnsomhet.

Fortsetter på egne ben

Vi runder snart en omsetning på to milliarder kroner i Norge. Vi har en veldig liten toppadministrasjon, og derfor er vi avhengige av å ha med oss gode folk daglige ledere og prosjektledere som tar kloke beslutninger i hverdagen, sier han.

Rørleggerne, ventilasjonsmontørene og de andre som blir kjøpt opp, fortsetter som egne bedrifter samtidig som de får muligheten til å samarbeide på tvers av fag og geografi.

Vi er aktive i selskapene som vi eier, både i forbindelse med utvikling og vekst. Det kan være nye segmenter de ønsker å gå inn i, og da er vi med på hele utviklingsfasen, forteller Aksnes.

Samarbeid mellom selskapene våre er veldig sentralt. Forutsetningen for å komme inn hos oss er å ha et ønske om og en anledning til å samarbeide med andre Instalco-selskaper.

Milliardøkning

Han forteller at det ikke er fastsatt noe mål på hvor store Instalco skal bli i Norge. Målet var to milliarder kroner i omsetning i løpet av 2023. Det er nesten oppnådd allerede.

Totalt økte konsernet omsetningen fra 5,5 til 7 milliarder svenske kroner i 2021, og i år ligger den an til å havne over 11 milliarder.

Siste bedrift inn i den norske delen av konsernet er Bakke El-Installasjon på Gjøvik, med 23 ansatte og en omsetning på rundt 30 millioner. Aksnes trekker frem muligheten for synergier ikke minst med Haug og Ruud VVS på Lillehammer og snakker også om hvordan NTNU på Gjøvik lokker til seg teknisk kompetanse.

Verdens største

På Gardermoen har Teknisk Ventilasjon og Andersen og Aksnes Rørleggerbedrift fått avtaler på det nye handelsområdet som kalles Oslo Airport City.

Teknisk Ventilasjon skal levere ventilasjonsanlegget til en sjømatterminal. Andersen og Aksnes skal installere rør til sanitær, varme, kjøling og sprinkler til et nytt lagerbygg for spesiallogistikk. De to kontraktene er verdt 42 millioner kroner.

VERDENS STØRSTE: World Seafood Center skal bli verdens største sjømatterminal.

Dette er det andre prosjektet vårt her etter at vi avsluttet Porsche Center, forteller daglig leder Joar Vellene hos Andersen og Aksnes. Begge de to jobbene er for Vedal Entreprenør.

OVERTOK: I september overtok Instalco de to oppdalsselskapene Urd Klima og Urd Klima Service. Roger Aksnes har med seg Ivar Snøve, Tore Snøve og Jan Helge Taftø.

Vi er glade for at vi har fått fornyet tillit etter et vellykket samarbeid med kunden. Dette oppdraget er på et bygg som krever ekstra høy sikkerhet og spesialløsninger, sier Vellene.

Teknisk Ventilasjon skal arbeide på World Seafood Center, som blir verdens største logistikksenter for sjømat. Bedriften leverer luftbehandlingssystemer og automasjon til det 55.000 kvadratmeter store bygget.

Powered by Labrador CMS