BEHOLDER: Grethe Bergly mener at Multiconsult skal klare å beholde flinke folk fra Erichsen & Horgen. Detaljene i hvordan de to selskapene skal organisere seg sammen, er ikke klare ennå.

Multiconsult etter E&H-oppkjøpet:

Satser på VVS og tunneler

Multiconsult satser på å bli flinkere på VVS, energi og miljøteknikk etter oppkjøpet av Erichsen & Horgen. Dessuten kan VVS-kompetansen tas med over til samferdsel, varsler konsernsjef Grethe Bergly.

Published

234 medarbeidere ble med på lasset da Multiconsult kjøpte Erichsen & Horgen i juli. – Det er veldig viktig for oss å beholde alle disse flinke medarbeiderne, sier Bergly.

Beholde nøkkelpersoner

Da Hjellnes Consult ble en del av konsernet, var det slett ikke alle menneskene som ble værende i Multiconsult.

– Men vi hadde ikke større turnover hos Hjellnes-ansatte enn vi hadde hos våre egne, ifølge Grethe Bergly.

– Vi har erfaring med at vi greier å beholde nøkkelressurser og være en attraktiv arbeidsgiver. Mange i Erichsen & Horgen vil se at de nå får enda mer muligheter til å få mer variasjon i jobbene sine og til karriereutvikling.

Bergly tror at det å være notert på børs og det at alle kan eie litt av selskapet, er positivt for å beholde menneskene.

I dag eier medarbeiderne rundt 22 prosent av Multiconsult, og et aksjekjøpsprogram gjør at de får mulighet til å kjøpe aksjer til rabattert pris en gang i året.

Vil kjøpe mer

Det er neppe siste gangen Multiconsult kjøper andre selskaper, fastslår konsernsjefen:
– Vi har lagt bak oss noen veldig tøffe år. Så har vi nå vært i en snuoperasjon der vi har stått på stedet hvil når det gjelder vekst. Topplinje og bunnlinje har økt, med de samme folkene. Fremover vil veksten vår være en kombinasjon av oppkjøp og organisk vekst, sier hun.

Samtidig som Multiconsult skal presentere kvartalstallene i november, blir det også en kapitalmarkedsdag med presentasjon av planene for de neste fem årene.

Renommé-ros

Grethe Bergly roser Erichsen & Horgen for godt renommé, dyktige fagpersoner og viktig kompetanse på VVS, energi og miljøteknikk.

– Dette er fagområder som det er veldig viktig for oss å styrke oss på. Vi ser også at kombinasjonen av disse fagene kommer til å være viktig når vi nå skal prosjektere enda mer miljøvennlige og energivennlige løsninger, sier hun.

Selskapene har samarbeidet tett på mange prosjekter tidligere, og de har gode forhold til mange av de samme kundene. Hvordan selve samkjøringen skal skje, det er ikke bestemt ennå.

– Vi skal rigge et integrasjonsteam, som Bergly sier det.

Grønt og dypt

Multiconsult ser for seg mange muligheter til synergier, spesielt på industrisiden. Energikompetansen fra Erichsen & Horgen blir viktig for å bli enda flinkere på det grønne skiftet.

– Vi tror også at noe av den VVS-kompetansen som de har, er overførbar til samferdsel. Tunneler inneholder veldig mye luft, slår Grethe Bergly fast.

Powered by Labrador CMS