VVS-dagene besøker ISH 2019

VVS-bransjen samles i Frankfurt. ISH er i gang.

Published

Fra 11.-15. mars vil den internasjonale VVS-bransjen samles i Frankfurt for ISH-messen. Med 275 000 kvadratmeter utstillingsplass og 2 553 utstillere fra 57 forskjellige land kan dette bli den største ISH-messen noen sinne, i takt med bransjens kontinuerlige vekst i Europa. VVS-dagene er på besøk for å få inspirasjon, tilbakemeldinger og ta pulsen på bransjen.Det er forventet en økning mot 200 000 besøkende for årets ISH-messe, som gjør dette til den største VVS-messen i verden når det gjelder både areal og besøkende.

Mye større skala

Man kan ikke stikke under stol at ISH er i en helt annen skala enn VVS-dagene. Vi er mektig imponert over logistikken, systematiseringen og koordineringen som må ligge bak en slik satsing, sier Henrik Sakshaug prosjektleder for VVS-dagene i Norge. Vårt marked, våre utstillere og våre besøkende er nok godt tjent med den personlige oppfølgingen vi gjør for å skape en best mulig arena og møteplass. På ISH er kampen for oppmerksomhet større og mulighetene for å løfte frem budskapene vanskeligere på grunn av størrelsen på messa.Etter to dager på ISH, har vi ikke sett at denne messen nødvendigvis knytter utstiller og besøkende bedre sammen enn hva vi selv gjorde under vår egen messe i fjor høst. Dette syns jeg vi på mange måter klarte bedre. Vi fikk mye skryt fra begge grupperingene etter messen vår i fjor, noe vi ønsker å utvikle videre. Det er klart ISH gir oss inspirasjon og gode ideer, og det er godt å kjenne på at vi gjør mye riktig for å skape Norges viktigste møteplass for energi- og miljøteknikk i bygg, sier kompetansesjef Thomas Fransrud i Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk forening.

Tilbakemeldinger fra norske aktører

På ISH er fagområdene fordelt over 12 ulike haller med fokus på flere ulike segmenter for bransjen. Vi har snakket med norske besøkende på messa innenfor disse fagområdene for å få deres tilbakemeldinger og sammenligninger for å gjøre VVS-dagene enda bedre.Innenfor varme var det naturlig å ta en prat med den eneste norske representanten på ISH 2019, OSO Hotwater. Selskapet leverer til mange av de største varme-leverandørene i bransjen som Panasonic, Daikin, Danfoss og Vailant, og er på ISH for å jobbe med videre eksport, sier OSO-representant Ola Semb.- Det kan ikke sammenlignes med VVS-dagene. VVS-dagene for oss har en helt annen funksjon for der skal vi vise frem produkter til rørleggerne. ISH handler om å styrke eksisterende og skape nye samarbeid for eksport. Vi var veldig fornøyd med fjorårets VVS-dager, sier Semb.

Henrik Sakshaug og Thomas Fransrud fra Norsk VVS energi – og miljøteknisk forening.

Ny utvikling

Sakshaug mener det er mange spennende utstillere med produkter og løsninger, som er store her, men ukjente for mange hjemme i Norge. Vår bransje vil være tjent med å se alle muligheter og spennende innovasjon, så vi skal gjøre vårt beste for å gjøre VVS-dagene i 2020 bedre enn noen gang før.- Vi skal være fornøyd med hvordan vi har klart å utvikle våre egne VVS-dager de siste årene, men vi kan alltid bli bedre og skal alltid strekke oss for å bli en enda større ressurs i en bransje som betyr alt for samfunnet vi lever i, avslutter Fransrud.

Powered by Labrador CMS