DIPLOMRØRLEGGERE: De kan pryde butikken med nok et gasellediplom – Aslak Åslid (fra venstre), Annlaug Torgersen og Wenche B. Undheim hos Rørlegger Torgersen.

Femte gaselle med femte generasjon

Rørlegger Torgersen er tilbake på gasellelisten for femte gang. Samtidig er femte generasjon på plass i den over hundre år gamle Sandnes-bedriften.

Published

– Jeg skal i hvert fall ikke gå i veien, sier Arne Torgersen.

Eieren og sjefen i Rørlegger Torgersen har igjen tolv år å jobbe hvis han skal gå av når han er 67. Dermed snakker han gjerne om fremtiden, men ikke så langt frem som til at han har gått av med pensjon.

Gjenåpnet butikken

I tillegg til håndverksavdelingen har Torgersen butikk i utkanten av Sandnes sentrum.
– Vi har drevet uten butikk en periode. Jeg savnet den kundekontakten som vi hadde gjennom butikken, sier Torgersen.

– Med butikk og showroom konkurrerer vi med slike som Megaflis, akkurat som alle andre. Butikk i seg selv er ikke business, men det er en verktøykasse for å få showroom og vise ting, så det er en del av hele konseptet vårt, sier han. Om butikker er liv laga i fremtiden, det er det ingen som vet, fastslår Arne Torgersen.

Han er likevel klar på at det ikke ville vært noen spesielt god løsning å ha butikk på kjøpesenter. Der leser han jevnlig om butikker som går konkurs og ser at det største senteret i området, Kvadrat, mister omsetning.

SHOWROOM: Butikken har viktig rolle som showroom og kundekontakt – Wenche B. Undheim, Annlaug Torgersen og Aslak Åslid møter kundene i lokalene i utkanten av Sandnes sentrum.

– Det er farlig å generalisere, men det er omsetning vi lever av. Hvis du ikke har omsetning på et kjøpesenter, har du ikke kunder, og det er en dårlig sirkel, sier han.

Håndverksoptimist

Håndverksdelen av virksomheten, derimot, er han ikke i tvil om at vil fortsette å gå bra:
– Vann i kranen må vi ha, og varme og avløp må vi ha, så det er jeg ikke bekymret for.

Oppgavene til rørleggerne blir mer og mer teknisk avanserte, og Arne Torgersen synes det er mye spennende som dukker opp.
– Jeg har med meg mange dyktige mennesker, sier han.

– Å jobbe som rørlegger er supert. Du får bruke både hjernen og kroppen, du hjelper folk med gode løsninger, og du møter mange hyggelige mennesker, sier hun.

Annlaug Torgersen (26)

I vinter kom Rørlegger Torgersen på gasellelisten til Dagens Næringsliv for femte gang, noen år etter forrige gang. Arne Torgersen tar hederen med fatning.
– Det handler om økende omsetning, ikke at det går sånn eller sånn, sier han. Men det trengs jo overskudd for å komme på listen.

– Og overskudd, det har vi hatt.

Femte generasjon er klar

Engval Marcelius Torgersen som etablerte bedriften i 1915. Dagens eier er fjerde generasjon. Annlaug Torgersen (26) er klar for å føre tippoldefarens livsverk videre, med mesterbrev og arbeidsglede:
– Å jobbe som rørlegger er supert. Du får bruke både hjernen og kroppen, du hjelper folk med gode løsninger, og du møter mange hyggelige mennesker, sier hun.

I vinter har Rørlegger Torgersen slått seg sammen med Kokaas Rør på Jørpeland. Med ny tunnel er avstanden kortere, men de to fortsetter som før på hvert sitt sted.

Pilot-rådhus

– Her er vi i alle markeder. Forsikring, service, og vi er totalentreprenør på rehabilitering av bad. Så er det jo prosjekter – alt fra skoler til næringsbygg. Det nye rådhuset i Sandnes er et av de største prosjektene vi har vært med på, sier Arne Torgersen.

Signalbygget er passivhus med mange spennende løsninger innenfor miljø og energi, og det var pilotprosjekt i Framtidens bygg.
– Kontrakten var på hele 15 millioner kroner og det var ti–tolv medarbeidere fra oss på prosjektet på det meste, forteller Arne Torgersen.

Powered by Labrador CMS