Aldri mer metallmantling

Nytt isolasjonsprodukt fra Glava.

Published

Nytt produkt fra Glava sørger for vanntette utendørskanaler på nytt skolebygg i Telemark.

Nettverket av sorte kanaler på taket av nye Sauland skole, er mantlet med Glavas nyvinning - Wraptec

God totaløkonomi

Med en helt ny mantlingsmetode har montasjeteamet fra GK nettopp sluttført Sauland-prosjektet, kanaler som sørger for 24.000 kubikkmeter frisk luft i timen til brukerne av det nye bygget.

– Tidsnød var årsaken til at vi kom på å forsøke Glavas nye produkt framfor tradisjonell alu-mantling, sier prosjektleder i GK på Notodden Morten Seland i en pressemelding.

Han har ikke regnet ut eksakt hva de har spart i tid på å bruke Wraptec, men antyder at ressursbruken er vesentlig redusert.

– Det er grunn til å regne med opp til 50 prosent tids- og kostnadsbesparelse ved installasjon av Wraptec sammenliknet med tradisjonell mantling. Digitalisering av kanaltegningene gjør jobben enklere for montørene, sier Henrik Stene, produktsjef i Glava.

Enklere logistikk

Tradisjonell mantling tar tid og ressurser. Det krever at en blikkenslager kommer til plassen og tar mål for så å dra tilbake til verkstedet og bygge mantelen. Denne skal så fraktes tilbake til byggeplassen. Det kreves en kran for å løfte mantel-delene opp på taket.

– Ruller med Wraptec kan du ta med deg i bilen, bære opp og klippe til selv med saks.

Stene beskriver materialet som en modifisering av taktekkerteknologien, en mykere og mer fleksibel variant. Den kan strekkes 50 prosent i alle retninger, noe som er typisk ved avslutninger eller retningsendringer.

– Wraptec er en tynn duk i et gummimateriale som leveres ferdig på rull. Den er selvvulkaniserende, så du trenger verken å lage fester eller lime duken. Den er derfor veldig rask og enkel å installere på en byggeplass, sier Stene.

Nettverket av sorte kanaler på taket av nye Sauland skule, er mantlet med Wraptec.
Nettverket av sorte kanaler på taket av nye Sauland skule, er mantlet med Wraptec.
Powered by Labrador CMS