Aldri mer metallmantling

Nytt isolasjonsprodukt fra Glava.

Published

Nytt produkt fra Glava sørger for vanntette utendørskanaler på nytt skolebygg i Telemark.

Nettverket av sorte kanaler på taket av nye Sauland skole, er mantlet med Glavas nyvinning - Wraptec

God totaløkonomi

Med en helt ny mantlingsmetode har montasjeteamet fra GK nettopp sluttført Sauland-prosjektet, kanaler som sørger for 24.000 kubikkmeter frisk luft i timen til brukerne av det nye bygget.

– Tidsnød var årsaken til at vi kom på å forsøke Glavas nye produkt framfor tradisjonell alu-mantling, sier prosjektleder i GK på Notodden Morten Seland i en pressemelding.

Han har ikke regnet ut eksakt hva de har spart i tid på å bruke Wraptec, men antyder at ressursbruken er vesentlig redusert.

– Det er grunn til å regne med opp til 50 prosent tids- og kostnadsbesparelse ved installasjon av Wraptec sammenliknet med tradisjonell mantling. Digitalisering av kanaltegningene gjør jobben enklere for montørene, sier Henrik Stene, produktsjef i Glava.

Enklere logistikk

Tradisjonell mantling tar tid og ressurser. Det krever at en blikkenslager kommer til plassen og tar mål for så å dra tilbake til verkstedet og bygge mantelen. Denne skal så fraktes tilbake til byggeplassen. Det kreves en kran for å løfte mantel-delene opp på taket.

– Ruller med Wraptec kan du ta med deg i bilen, bære opp og klippe til selv med saks.

Stene beskriver materialet som en modifisering av taktekkerteknologien, en mykere og mer fleksibel variant. Den kan strekkes 50 prosent i alle retninger, noe som er typisk ved avslutninger eller retningsendringer.

– Wraptec er en tynn duk i et gummimateriale som leveres ferdig på rull. Den er selvvulkaniserende, så du trenger verken å lage fester eller lime duken. Den er derfor veldig rask og enkel å installere på en byggeplass, sier Stene.

Nettverket av sorte kanaler på taket av nye Sauland skule, er mantlet med Wraptec.
Powered by Labrador CMS