DIGITALDAG: Fra det helt enkle webinaret har Grundfos gått videre til et digitalarrangement med en rekke tilbud.

Grundfos går digitalt igjen

For åtte måneder siden overrasket de seg selv og alle andre med 350 påmeldte på webinar. Nå går Grundfos et skritt videre med en dag med både talkshow, fagprat og seks webinarer.

Published

Husker du tilbake til februar? Til den tiden da folk møtte hverandre rundt et møtebord, gikk på kurs og seminarer og reiste på leverandørbesøk? De færreste syntes at det var så aktuelt å møte hverandre på et nettmøte på den tiden.

Raskt på nett

Så stengte Norge den 12. mars. Før måneden var omme, var Grundfos i gang på nett. Det første webinaret samlet 347 påmeldte. Det er bare å innrømme at temaet ikke var det bredeste, heller: Sirkulasjonspumper.

– Det tok helt av, sa salgsdirektør John Ove Laksberg den gangen.

Siden har det tatt enda mer av.
– Vi la ut hele webinaret på Youtube, og nå er det spilt av over 400 ganger til, forteller markedssjef Terese Lunde Gamlem.

Et skritt videre

Utover våren, sommeren og høsten er digitale samlinger blitt normen. Nå tar Grundfos det et skritt videre: En heldigital samling med talkshow, fagprat og webinarer i fem timer torsdag 10. desember.

– Hele VVS-bransjen er målgruppe. Alle fra installatøren til grossistselgerne og dem som sitter og prosjekterer. Det skal være noe for alle her, sier Gamlem.

WEBINARISTER: Grundfos-gutter klare for webinar. Bak fra venstre Willy Sture, Andre Sundli Barka, John Ove Laksberg, Bjørn Berg og Pål Hatlestad. Foran: Jon Olav Eidsmo og Rune Lie. Alle skal i ilden på «Connect with Grundfos»-dagen.

Her skal Grundfos-toppene Fredrik Östbye, Johan Ekstedt og Dag Gramstad gi publikum et helt talkshow. David Zijdemans står for fagpraten om fremtidens varme- og kjøleanlegg. Dessuten stiller Grundfos’ egne fagfolk med seks webinarer om sirkulasjon, trykkøkning og løftestasjoner.

3D-omvisning

– Vi prøver å komprimere hele dagen med bare noen minutter mellom hvert webinar, for jeg tror ikke folk sitter og venter. Så blir alt liggende ute i et eget bibliotek 30 dager i ettertid, forteller Terese Lunde Gamlem.

Hun byr også på 3D-premiere. Egentlig har leverandøren laget VR-presentasjoner.
– Hvis verden hadde vært normal, ville selgeren tatt med seg VR-briller ut til kunden, tatt ham med seg inn i «Grundfos-hjemmet» og vist ham rundt i det virtuelle, forteller hun. Nå er presentasjonen bearbeidet til en 3D-løsning for en vanlig dataskjerm i stedet.

– Og så må vi jo ha noen morsomme konkurranser!

Nye vaner?

Gamlem er spent på hvordan de digitale bransjemøteplassene kommer til å utvikle seg når det blir litt enklere å møtes fysisk igjen.

– Det blir spennende å se hvor mye mer digitale vi blir og hvor mye vi kommer til å legge fra oss igjen. Hvilke andre nye vaner er det du legger deg til nå? For jeg tror det blir noen nye vaner, sier hun.

Powered by Labrador CMS