ETTERLENGTET: Endelig er det mulig å møtes på messe igjen, og innen VVS-dagene i oktober kommer enda flere til å våge seg ut.
ETTERLENGTET: Endelig er det mulig å møtes på messe igjen, og innen VVS-dagene i oktober kommer enda flere til å våge seg ut.

SANITÆR

Etterlengtet bransjemesse

BIRMINGHAM: Bransjen verker etter å kunne møtes igjen. Et halvt år før VVS-dagene tyvstartet britene. Nå skal produktene være berøringsfrie, og Røroshetta vant den internasjonale publikumsprisen.

Published Last updated

KBB var messen som akkurat unngikk koronatiltakene. Den britiske fagmessen for bad og kjøkken arrangeres i Birmingham annethvert år.

Covid-armbånd

I England ble de strenge covid-tiltakene innført senere enn i Norge.
Dermed kunne KBB 2020 kunne avvikles som vanlig. Da det var klart for 2022-versjonen av messen, var tiltakene moderert nok til at det ikke var noe problem å arrangere messe.

Egne vakter delte ut festivalarmbånd til alle når de hadde vist vaksinesertifikatet sitt, og ellers var det mulig både å gå uten maske og å håndhilse.

– Dette har vi virkelig ventet på, sier flere av utstillerne. Messen ser likevel ut til å ha vært litt for tidlig. Mange besøkende var fremdeles skeptiske til å reise ut. I så måte ser oktober på VVS-dagene i Lillestrøm bedre ut enn mars i Birmingham.

Berøringsfritt

Nyheter mangler det ikke på, og mange har opplevd store endringer i hverdagen siden sist det var messe.

DUSJLYS: Shower Light fra Keuco, som kombinerer lys og dusj, er et annet av de nye produktene som var prisnominert på KBB-messen.
DUSJLYS: Shower Light fra Keuco, som kombinerer lys og dusj, er et annet av de nye produktene som var prisnominert på KBB-messen.

– De siste to årene har behovene og ønskene våre for kjøkkenet, badet og soverommet endret seg. Sluttbrukerne ser etter god design og stil, men også etter løsninger som er praktiske og bærekraftige, sier kreativ direktør Andy Bishop i KBB.

– Trendene i år fokuserte på både det funksjonelle og det inspirerende, sier han.

Berøringsfri teknologi er større enn noen gang.
– Vi er blitt mer oppmerksomme på hva vi tar på og mer bevisste på å holde oss selv og dem rundt oss trygge. Derfor er berøringsfri teknologi en av nøkkeltrendene vi ser, sier han og trekker frem britiske CDA og spanske Roca som eksempler.

– CDA stilte ut berøringsfri, bevegelsesstyrt kjøkkenhette, mens Roca hadde en serie berøringsfrie messingprodukter og spyleplater.

Norsk til topps

Det beste berøringsfrie produktet av dem alle er en norsk kjøkkenhette. Røroshetta vant publikumsprisen på messen – «People’s Choice award».

Designen til Røroshettas Sense fanget blikkene til besøkende, men det var funksjonaliteten som gjorde at det ble pris.

PRISET: Røroshetta Sense er førstevalget til de messebesøkende i Birmingham.
PRISET: Røroshetta Sense er førstevalget til de messebesøkende i Birmingham.

Produktet tar seg av kjøkkenventilasjonen uten at brukeren trenger å gjøre noe annet enn å lage mat. 11 innebygde sensorer sørger for at matos fanges opp best mulig.

Samtidig overvåker Røroshetta Sense inneklimaet på kjøkkenet hele tiden og følger med på temperaturer, lukter, CO₂, CO, partikkelnivå og fuktighetsnivå. Den kan også styres med app og kommunisere med blant andre Apple Homelink og Google Home.

KBB-arrangørene trekker frem bærekraft som en annen prioritet for dagens sluttbrukere. Flere kjøkkenprodusenter satser på resirkulerte og fornybare materialer i innredningene sine.

Powered by Labrador CMS