Det er ingen konkursbølge på vei i vår bransje, slik en kunne få følelsen av ved å lese Nemiteks artikkel, skriver RørNorge-direktør Marianne W. Røiseland.
Det er ingen konkursbølge på vei i vår bransje, slik en kunne få følelsen av ved å lese Nemiteks artikkel, skriver RørNorge-direktør Marianne W. Røiseland.

Optimisme med forbehold i rørbransjen

Tidligere denne uken ble det tegnet et dystert bilde av situasjonen i rørbransjen. Frykt for konkurser var inngangen i artikkel i Nemitek. Det er en overdreven dyster fortelling!

Published

NHOs medlemsundersøkelse viser at det går bedre enn mange bedrifter var redd for i mars/april. Midt i en pandemi er mye usikkert. Vi vet ikke når Covid 19 brenner ut eller er bekjempet. Det skaper usikkerhet, også i rørbransjen. Men det er ingen konkursbølge på vei i vår bransje, slik en kunne få følelsen av ved å lese Nemiteks artikkel.

Fremtiden er mer usikker enn den pleier å være. Det er som om hele verden sitter på venteværelset. Når du sitter i det rommet og kartet over fremtiden er uskarpt tenker du; skal – skal ikke, skal du sette i gang et prosjekt – eller er det lurt å vente? Endrer koronaen noen vaner for alltid? Hvordan påvirker det bygg og bolig? Mange rørbedrifter kan lese usikkerheten på ordretilgangen. Og i NHO kommer usikkerheten frem i medlemsundersøkelser.

Byggenæringen er en av næringene som har klart seg greit gjennom krisen. Næringen har holdt hjulene i gang. Samlet er det god aktivitet i både privatmarkedet og proffmarkedet, selv om det er lokale variasjoner. Folk har tillit til at rørleggeren er ren og tør å få utført arbeid i sitt eget hjem. Økonomien til de som ikke har mistet jobben eller er permittert, er i liten grad berørt. Historisk lav rente gir positivt bidrag til vår bransje. Byggenæringen har i liten grad vært rammet av smitte. Alt dette er godt nytt.

Så lenge pandemien henger som en sky over verden må rørbransjen - som alle andre bransjer, fortsette å holde avstand, vaske hender og utstyr. Etter et halvt år med korona, kan vi være forsiktige optimister, men vi kan ikke hvile.

Powered by Labrador CMS