12 UKER:
12 UKER:

Fem år med prefab

De begynte med seks ansatte – fem år senere arbeider 38 for VVS Prefab. Snart må rogalandsbedriften ha mer plass.

Published Last updated

VVS Prefab har rundet fem år i år. Noen stor jubileumsfeiring ble det ikke tid til. Til det har bedriften for mye å gjøre.

– Det har vært en veldig utvikling. Det siste vi har gjort, er å styrke både teknisk avdeling og salg, forteller Odd Johan Dias. Han eier firmaet sammen med Terje Kåre Apeland, Per Kverneland sr og Tom Tengesdal. På et industriområde i Bjerkreim prefabrikkerer de alt til rørleggeren – de setter sammen skreddersydde skap og sentraler til prosjekter over hele landet.

Vokser kanskje for fort

De fem første årene har de vært mer opptatt av å bygge marked, struktur og system for fremtiden enn å tjene penger fra år til år.

– Vi har gjort store investeringer i å bygge opp systemer og bli veldig godt rustet for videre vekst. Til tross for det, har vi kanskje vokst for fort allerede, sier daglig leder Per Kverneland jr. – Men det er markedsdrevet vekst. Du ønsker ikke å si nei til kunder, konstaterer han.

Fabrikken startet på 800 kvadratmeter kombinert produksjon og lager. I dag dekker den rett i overkant av 3000 kvadratmeter. – Vi ser at neste år kan det bli litt lite. Vi ser på løsninger for videre utvidelse eller bedre arealutnyttelse, uten at vi har noen konkret plan, sier Dias.

Blir i Bjerkreim

Om det blir nye lokaler, blir det fortsatt i Bjerkreim. Her ligger bedriftskulturen, her er lokalene rimeligere enn midt i Stavanger eller Oslo, og her er E39 et steinkast unna.

Og uansett lokaler akter VVS Prefab å utvikle seg videre. Mye av utviklingen som skjer, kommer fordi de blir utfordret av kundene sine, forteller de selv.

– Mesteparten av de nye tingene kommer fra kunder som forteller om utfordringene de møter ute på byggeplassen. Så tar vi tak i det og ser om ting er fornuftige å se på, forteller Odd Johan Dias.

Fem år etter starten omtaler de seg selv som Norges, om ikke Nordens, ledende innen prefabrikkering. Så vil de gjerne ha videre vekst, men ikke for enhver pris.

– Vi er veldig klare på at vi er lojale mot rørentreprenøren. Vi selger hovedsakelig til rørentreprenøren, og vi er veldig interesserte i å sette oss ned med de store aktørene og se på prefab-løsninger, sier Dias og Kverneland jr.

Powered by Labrador CMS