FORNØYDE: Martin Andersen har ansvaret for fagdelen av Rørhåndboka, og Anne Lise Ihle for info-delen.

Bransjebibelen er oppdatert

Den nye Rørhåndboka er ute – proppfull med ajourført informasjon og nytt stoff.

Published Last updated

– Rørhåndboka er jo bransjens bibel. Du får ikke et mer komplett oppslagsverk, den blir brukt av alle som jobber med rørleggerfaget, sier Martin Andersen, hovedforfatter av boken.

Til daglig er han fagsjef i Rørentreprenørene Norge, og han har også drevet eget rørleggerfirma i flere år.

Men trenger man egentlig å kjøpe ny utgave hvert år, rørleggerfaget endres vel ikke så mye?

– Du bør i alle fall kjøpe ny hvis den du har er blitt noen år gammel. Det kommer hele tiden nye regler og justeringer av de eksisterende. Rørhåndboka 2021 er helt oppdatert, forsikrer Andersen.

Rørhåndbokas faglige autoritet understrekes av at den, i tillegg til å være en støtte i rørleggerens daglige arbeid, brukes som standard ved faglig uenighet og i rettslige tvister.

820 sider kunnskap

Blant Rørhåndbokas mange nye og oppdaterte blader, nevner Andersen at det har kommet mer stoff om HMS og arbeidsmiljø.

– Vi har også justert matrisen vår for automatiske lekkasjestoppere, og det har kommet en sjekkliste for montering av slike. Det er videre et oppdatert blad med tips og råd om problemløsere i hverdagen, sier Andersen og fortsetter:

– Det har også kommet noen nye blader spesielt rettet mot smittevern i forbindelse med tiltak mot korona.

Han legger til at blader om dimensjonering er endret, det er kommet et nytt blad om minimumsvanntrykk og dimensjonerende vanntrykk og en ny vurdering av legionella, samt mange andre oppdateringer av tekniske temaer.

Bestilles hos NemiTek

Salget av den digitale boken overgår papirversjonens. Dette er naturlig da søkemotorer gjør det enkelt å finne frem. Den digitaliserte utgaven har også aktive lenker og flere muligheter enn papirversjonen.

Det er Rørentreprenørene Norge som leverer innholdet til Rørhåndboka og som står som faglig garantist, men boken utgis, selges og distribueres av NemiTek.

– Vår ambisjon er å være ledende på formidling av kunnskap til bransjen, og Rørhåndboka er sentral i det arbeidet. Dette er det 27. året boken utgis, og vi er stolte over å bidra til rørleggernes høye faglige kompetanse, sier aktivitets- og kompetansesjef Thomas Fransrud i NemiTek.

Her kan du lese mer om Rørhåndboka 2021 og bestille den.

Powered by Labrador CMS