STO TOM: Mens sportshytta sto tom, sto toalettet og rant.

Konkursfare etter toalettlekkasje

HOV I LAND: Idrettslaget risikerte konkurs etter en toalettlekkasje. Vannforbruket ble tidoblet akkurat mens koronatiltakene gjorde at sportshytta nesten ikke ble brukt.

Published

– Hvis vi må betale denne fakturaen, vil det i ytterste konsekvens resultere i at idrettslaget og Søndre Land Fotball må legges ned. Det fastslår styrelederne Lars Bjørnsveen og Per Anders Løvbrøtte.

Koronastengt

De har hatt maks uflaks med en toalettlekkasje. På stadion på Hov har de en sportshytte som mer eller mindre har stått ubrukt de siste to årene. Forbudene og restriksjonene som koronapandemien førte med seg, gjorde at aktiviteten i idretten var på et minimum. Deler av tiden har hele sportshytta vært avlåst.

– Uheldigvis for oss har det vært et toalett med lekkasje akkurat i denne perioden. Det har medført at det har blitt brukt uforholdsmessig mye vann i perioden med nedstengning, forteller Bjørnsveen og Løvbrøtte.

Tidobling

Vanligvis bruker sportshytta 250 til 300 kubikkmeter vann i året. Denne gangen kom forbruket opp i 2500 kubikk.

Nå er lekkasjen utbedret, og idrettslaget har lagt inn en rutine med å lese av vannmåleren hver uke. – Det er ingen lekkasje, og vannforbruket er normalt, forteller Bjørnsveen og Løvbrøtte nå.

179.000 kroner

Søndre Land kommune har vært Norges dyreste for noen år siden og er fremdeles blant de ti i landet som har de høyeste avgiftene, viser årets oversikt fra Smarte Penger. Det betyr at det blir dyrt å ha en uoppdaget lekkasje.

179.194 kroner kom fakturaen for de kommunale avgiftene på. Det er over halvparten av omsetningen første halvår i år for Søndre Land IL Fotball, som står for den daglige driften og de daglige utgiftene til sportshytta.

Klubben har søkt Søndre Land kommune om å få ettergitt regningen. Rådmann Arne Skogsbakken er ikke uten videre med på at den er stor nok til at den vil bety at idrettslaget må legge ned. Han peker også på at det å ettergi denne regningen, kan føre til at andre lag som møter på uforutsette utgifter, også må få støtte.

Kommunal hjelp

– Graden av selvforskyld må veies inn sammen med en vurdering av hvor store konsekvenser den økonomiske belastningen gir laget, skriver Skogsbakken.

Både rådmannen og politikerne i Søndre Land stiller likevel opp for å hjelpe fotballklubben, og den eneste uenigheten går på hvor mye kommunen skal bidra med.

Powered by Labrador CMS