NYHETER: Salgssjef Lasse Hovde i Watercontrol viser frem Flowstop Winner (til venstre) og Smart. Den motoriserte kuleventilen er stabil i bruk over tid og tar en selvtest en gang i måneden.

Smartere lekkasjestoppere

Det skal være enkelt for rørleggeren å montere.

Published

Telefonen passer på om kunden får vannlekkasje. – På én telefon kan du styre opptil 50 ventiler, forteller salgssjef Lasse Hovde i Watercontrol.Watercontrol har utviklet Flowstop-porteføljen og er nå ute med Smart og Winner. Til høsen kommer det en SD-utgave, også. Lekkasjestopperne, sensorene og appen skal gjøre det enklere å oppdage lekkasjer, sier Hovde.– Flowstop Smart er appstyrt. Du laster ned en app på telefonen, og så bare følger du de instruksene som du får opp. Det er enkelt å koble opp med oppsettveiledning, og så følger du anvisningen, sier han.

Fra hytter til borettslag

Lekkasjestopperen virker overalt. – Smart er allerede montert utenlands, men det er hyttemarkedet, borettslag, kommunale bygg, leiligheter og eneboliger vi tenker på. Alle kan bruke den, sier Hovde. Han møter Nemitek rett fra en tur hos en kunde som skal montere mange Smart hos hyttekundene sine.– Med Smart kan du styre opptil 50 ventiler på én gang. Det betyr at den passer for alle.Flowstop Smart-appen tillater at hovedbrukeren kan legge til flere brukere som kan styre lekkasjestopperen. I en enebolig, for eksempel, kan hele familien styre Smart på telefonene sine, sier han.Ifølge Hovde er løsningen også veldig oversiktlig for eksempel for en vaktmester i et borettslag. Blir det vannlekkasje, så kommer det varsel på mobiltelefonen.

Winner næringsbyggene

Smart er det nyeste produktet, men Watercontrol har utviklet Flowstop-serien videre med Winner. – Utseendemessig er den veldig lik Smart. Mange er montert i næringsbygg, men de kan også brukes i eneboliger, hytter og borettslag, forklarer Lasse Hovde.– Der det er behov for flere sensorer, er Winner et godt valg, reklamerer han. Winner har også display som viser hvilken sensor som varsler en eventuell lekkasje. Den kan ha opptil 20 sensorer. – Det er slike displayvarianter som er fremtiden, sier han.

Samme sensor

Et annet nytt produkt er den trådløse pucken, en gulvsensor. – Nå har vi samme sensor på alle de trådløse variantene. Det kommer også ny felles dørbryter til trådløst om noen få uker, forteller han.– Vi har hatt forskjellige sensorer til de trådløse variantene, men vi opplevde at rørleggeren kunne ta med seg feil sensor ut på jobb. Derfor har vi endret systemet slik at det nå blir enklere for rørleggerne. Det skal være enkelt for rørleggerene å montere. Det er det viktigste, sier salgssjefen i Watercontrol.

Kuleventil

Flowstop-produktene kommer med en motorisert kuleventil. Det ser han på som en klar produktfordel. Den kan også styres manuelt. Ikke behov for filter eller sil. Den er skånsom mot røropplegget og bruker fire–fem sekunder på å åpne eller stenge.I høst kommer Flowstop SD på markedet. Som navnet tilsier, kommer den til å kunne styres og overvåkes på et automatisk anlegg. Styringsboksen kan kobles til dobbel ventil og inntil fem trådløse sensorer.

Powered by Labrador CMS