FAGDAGER: Line Ekroll Dyb og Konekta snakket om både samarbeid og bærekraft på fagdagene sine på Gardermoen denne uken.
FAGDAGER: Line Ekroll Dyb og Konekta snakket om både samarbeid og bærekraft på fagdagene sine på Gardermoen denne uken.

FAGDAGER I KONEKTA

Konekta har spurt kundene sine: Dette vil de ha

GARDERMOEN: Kunden din vil ha en energirådgiver – ikke «bare» en rørlegger. Bærekraft er en gavepakke for hele bransjen, mener Konekta-sjef Line Ekroll Dyb.

Published

Konekta har spurt oppdragsgiverne. Hva venter de seg egentlig av den tekniske entreprenøren sin?

– Kundene våre forventer at vi kan operere som energirådgivere for de bærekraftige tekniske løsningene, sier administrerende direktør Line Ekroll Dyb. 

I tillegg ønsker kundene seg en teknisk entreprenør som kan fortelle om den effekten som jobben deres har på både økonomi og miljø.

Gavepakke

Selv har hun tenkt bærekraft siden hun begynte i det som den gangen var Norsk Rørallianse (NRA) i 2015. Temaet er blitt viktigere og viktigere, og hun er opptatt av hvor positivt det er for bedriftene i bransjen at alle nå snakker om bærekraft.

– For oss er det en gavepakke. Vi har kompetanse som vanlige folk i gata ikke har. Vi må bli flinkere til å verdsette oss selv og den kompetansen vi har, mener Line Ekroll Dyb.

– Vi er kommet veldig langt med bærekraft. Jeg føler at vi har lagt et godt grunnlag. Så må vi bare bli flinkere til å snakke med oppdragsgiverne våre. Alle er positive, men vi må få litt mer fart på det, sier hun.

Ikke minst er hun opptatt av at byggene som bygges, skal stå i femti år. 

– Vi må slutte å se bare fem år frem i tid, sier hun.

Stolthet

Line Ekroll Dyb snakker varmt for yrkesstolthet. 

– Mange skrur i noen år og går videre til grossister og leverandører. Om vi hadde fått alle til å skru fem år lenger før de går videre, hadde mangelen på rørleggere vært betydelig redusert, sier hun.

– Det behøver ikke å være negativt. Men klarer vi å beholde folk litt lenger, så beholder vi også kompetansen. Vi må bygge enda mer yrkesstolthet. Vi som jobber med de tekniske fagene, har kompetanse som samfunnet er helt avhengig av, mener Dyb.

De siste dagene har Konekta vært samlet til fagdager. Der kunne hun blant annet presentere flere nye kurstilbud for selskapene i alliansen. 

– Vi driver med kontinuerlig utvikling. Teams gir oss enorme muligheter. Mange av kursene er halvannen time på Teams, sier hun og nevner Cordel-brukerforum som et eksempel på nyttig erfaringsutveksling.

Tror på gode tall

På fagdagene tok Konekta med seg både leverandører og grossister. Både på scenen og i salen var «samarbeid» et av ordene som ble svært mye brukt. 

– Vi har fantastisk mange gode samarbeidspartnere. Jeg føler at jo mer vi snakker sammen og forstår hverandre, jo lenger når vi, sier hun.

Nå er det tøffe tider i vente i byggenæringen. Det har ikke Konekta merket noe særlig til. Ikke ennå, og sjefen tror at entreprenørene i alliansen kommer til å klare seg bra.

– Selv om vi ikke ser på tallene at det er tøffere tider ennå, så kan det bli det. Men vi tror det alltid er plass til folk som spesialiserer seg, som er innovative og som jobber med miljø, sier hun.

– Byggenæringen har kanskje gått litt på speed de siste årene, sier hun. 

Men flommen nå i august viser at selv om nybyggingen går ned, så er det stort behov for fagfolk også i tiden som kommer.

Powered by Labrador CMS