FORNØYD: Asbjørn Rugnes er fornøyd med elkniven som han bruker, og nå har han tenkt videre på hvordan løsningen kan bli bedre.

VARME

Rugnes-slissing gir personlig rekord

– Det største prosjektet vi noen gang har hatt, sier Asbjørn Rugnes. Nå skal slisse-oppfinneren legge varme i ny flerbrukshall.

Published

I fjor fikk han stor medieoppmerksomhet, mange interesserte kjøpere og «månedens bedrift»-pris for oppfinnelsen sin. Asbjørn Rugnes på Vegårshei Rørleggerservice fant opp Rugnes Race Slice – metoden der han legger rør i EPS under gulvet.

Gulvvarme

– Den kan brukes til gulvvarme, også. Jeg har lest i Rørfag hvordan det har vært utfordringer med folk som legger gulvvarme i gangen, fortalte han til nemitek.no da han prøvde ut løsningen i en enebolig for første gang.

Nå har han fått mulighet til å prøve det ut i et reelt gulvvarmeprosjekt for første gang. Det er snakk om den nye flerbrukshallen på Vegårshei.

60 kvadrat

– Her skal vi legge 60 kvadratmeter med gulvvarme, forteller han.
Den kommer i garderobene, kiosken og gangområdet.

– Pluss at vi skal levere et stort varmepumpeanlegg som skal kobles til tre brønner, forteller Asbjørn Rugnes.

OVER TIL HALL: Fra eneboligen som han testet på, tar Asbjørn Rugnes i Vegårshei Rørleggerservice slisseløsningen sin videre til gulvvarme i idrettshall.

Her skal tilførslene for gulvvarme slisses ned, akkurat som han ville gjort på en enebolig. Rugnes forteller om andre firmaer som har sett verdien i å slisse etter fjorårets lansering.

– Dette blir første gang vi gjør et ekte prosjekt og viser frem metoden vår slik jeg har utviklet den, fastslår han.

– Viktig for å unngå rettssaker

Siden han viste den frem for første gang, har han tenkt mye på løsningen for at den skal bli best mulig. Elkniven som ble lansert, mener han at har fungert utmerket, og selv bruker han den mye.
– Det er blitt suksess, sier han.

Først og fremst er han likevel opptatt av at metoden sparer både risiko og penger. Med rør i rør lagt i pukken er han redd for at rørene skal fryse.

– Metoden er viktig for bransjen. Viktig for å unngå rettssaker. Viktig for å få energibesparende anlegg. Og ikke minst viktig for at kundene skal bli fornøyde med å få installert et vannbårent anlegg, sier Asbjørn Rugnes i Vegårshei Rørleggerservice.

Powered by Labrador CMS