FARGERIKT: Baren Hammerhai er en av dem som får spalteplass på grunn av de minneverdige toalettene.

BADEROM

Rommet til å trekke ned trekker opplevelsen opp

BJØRVIKA: Toalettet er trendy på restauranten og baren. – Det er en del av en totalpakke, og interessen blir bare større, sier Charlotte Holberg Sveinsen.

Published

Hun er kreativ leder og fargesjef på Ifi, Informasjonskontoret for farge og interiør. Der ser hun hvordan toalettet er blitt et viktig tema for spise- og drikkegjestene.

Snakkis

– Interessen er stor. Hva slags bad og toalett det er på spisesteder, er fort en snakkis, slår Sveinsen fast.

Faktisk er det blitt så mye av en snakkis at Aftenposten har satt av flere kultur- og utelivssider til å fortelle leserne at «Her tisser du best i Oslo». Rundt omkring på restauranter og barer er det farger og speil, mønstre og grafikk, malerier og møbler. (Hvis du har abonnement, kan du lese hele reportasjen her).

Wow-effekt

– På spisestedene skal det enten være helt «wow!», kult og annerledes, eller det skal være veldig gjennomtenkt, sier Charlotte Holberg Sveinsen.

ALT ER LOV: Mange farger eller mye tre er baderomstrender, men alt er lov, ifølge Charlotte Holberg Sveinsen.

– Tanken om at vi skal føle noe, tenke på noe eller ha en opplevelse uansett hvor vi skal, er veldig i tiden. Det får oss til å trekke litt på smilebåndet, og vi skal ha det bra uansett.

Restaurantene og barene følger ikke de vanlige interiørtrendene på badet. De trendene er heller ikke helt slik som for et år eller to siden, forteller Sveinsen:

– Det er enten veldig mye tre eller masse farger, beskriver hun. Når trendanalytikerne forteller om moter, er det gjerne slik: Mer enn én retning.

– Vi ser ulike farger sammen; farger som vi kanskje ikke tenker at passer sammen og som er litt crazy eller morsomt. Stripete vegger, malte tak, tapet i taket, litt morsom lyssetting, forteller hun.

Furuhelvete

Den andre retningen er tre. I 2020 lanserte Studio Sløyd i Oslo en møbelkolleksjon som rett og slett fikk navnet «Furuhelvete».

– Målet var å utfordre den tradisjonelle oppfatningen av tre og skape ny interesse for dette lokale og fantastiske materialet, erklærer designerne Herman Ødegaard og Mikkel Jøraandstad, som står bak furumøblene.

Tre år senere har de fått det til, og treet er på vei tilbake:

– Det går veldig tilbake til naturen. Furu kommer visstnok tilbake, og også det rustikke. Mer drivved og sånt, sier Charlotte Holberg Sveinsen.

Alt er lov

Er det i det hele tatt noe som ikke er lov på toalett og bad? Nei, faktisk ikke, mener hun:

– Greia nå er at alt er lov. Det viktigste er at man skal like det. Vi skal ikke være så opptatt av det naboen har. Det skal være litt mer personlig og ikke likt overalt. Og trender har det med å komme igjen, sier Sveinsen.

Powered by Labrador CMS