DELER: Severin Poppe Midteide deler arbeidshverdagen sin på TikTok. Den mest sette videoen har passert en halv million seere.

PODCAST-POPPE

Lærer unge om rør på TikTok

JAR: Han nerder på podkast og treffer tiendeklassingene på TikTok. Severin Poppe Midteide ser på podkasten «Bare rør» som et kurs for ham selv.

Published Last updated

– Jeg kunne fylt arbeidsdagen bare med kunder fra Tiktok, sier Midteide.

De mest populære videoene hans på det sosiale nettverket er sett mer enn en halv million ganger.

Selv ser han på sosiale medier som lærdom for ham selv og en mulighet til å informere potensielle rørleggere om bransjen.

Unge tilbakemeldinger

– Det jeg får aller mest ut av på sosiale medier, er tilbakemeldingene jeg får fra unge. De som fyller innboksen på Instagram, spenner fra tiendeklassinger til folk i 30-årene som vurderer rørleggerfaget. Dette er veldig givende. Når arbeidsdagene er hektiske og utfordrende, er det fint å finne en større mening med det du driver med, sier han.

25-åringen fra Bærum driver Grønne VVS. Foreløpig består teamet av ham selv og en lærling.

– Som håndverker skaper du noe. Det gjør du også på sosiale medier. Der er det mange flere som ser det du skaper. Så får du tilbakemelding på om det du produserer, er bra. Hvis tilbakemeldingen er dårlig, så kan du reflektere over dem. Er den riktig, så har du lært noe. Samtidig er det ikke alltid grunn til forandring, siden de som melder tilbake, ikke ser hele bildet, slår han fast.

Opplysningsarbeid

Samtidig som han lærer selv, så ser han at han faktisk kan forandre livet til folk med det han gjør på sosiale medier.

Han omtaler det ikke som rekrutteringsarbeid, heller som opplysningsarbeid, men det kan bidra til at noen velger riktig og blir rørleggere.

Først og fremst bruker han Tiktok, og også litt Instagram og Snapchat.
– Så har jeg prøvd litt på Linkedin. Det er gøy å se på forskjellen mellom de forskjellige plattformene. Der er det et helt annet publikum, slår han fast.

Tiktok for voksne

Tiktok har utviklet seg mye siden han begynte der. Nå er det flere voksne på plattformen enn da han begynte.

Når han går tilbake og ser på det første han gjorde på Tiktok, så sammenligner han det med barne-tv. Lys stemme, og han snakket mer som du snakker til en hund og med et barnslig utgangspunkt. Etter hvert som plattformen har utviklet seg, er han blitt mer seriøs.

Han vet ikke om Tiktok kommer til å overta for Instagram og Snapchat etter hvert, men synes det er spennende.
– Det er veldig kult å ha funnet en så god markedsføringsmetode. Jeg skulle visst om det tidligere, så kunne jeg ha startet firma tidligere, sier han.

Det tar mye tid å være så aktiv, men han ser det han gjør i et tiårsperspektiv. Da har han råd til å bruke litt ekstra tid nå.

«Bare Rør»

Severin Poppe Midteide er ikke bare tiktoker – han er hele bransjens Podkast-Poppe. Med «Bare Rør» har han og Eli Hermine Heyerdahl Eide passert 40 episoder med det han omtaler som grov nerding – ordentlig tekniske temaer.

– Dette er også en læringsplattform for meg. Jeg har skapt et lite kurs for meg selv og lærer av dem som kommer inn. Vi snakker i en halvtime på opptaket, men ofte er de hos oss i en og en halv, forteller han.

Resultatet er blitt mange gode kontakter i bransjen. Hvis han lurer på noe, så er det mange han har muligheten til å ringe og spørre.

Ti år

Han snakker om tiårsperspektiv. Likevel vet han ikke helt hvor han er om ti år.

– Så lenge jeg har det bra og de ansatte har det bra, vil jeg gjerne bygge firma, podkast og sosiale medier så stort som mulig. Men det viktigste er trivsel. Uten trivsel er det ikke noe som gror. Hvis ikke jeg har det bra, har ikke de ansatte det bra, for da blir jeg en kjip type. Hvis jeg har det bra og klarer å ansette gode folk, kan vi være 50 mann, men hvis jeg ikke trives med det, kan det være bare meg og en lærling og et par til. Nå får vi se hvordan det funker, sier Severin Poppe Midteide.

Powered by Labrador CMS