NYTT EIERSELSKAP, IGJEN: På bare seks måneder har Celsius Teknikk blitt solgt to ganger. Daglig leder, Kjartan Lie, er overbevist om at det nye partnerskapet vil være bra for dem.

Kjøpt to ganger på seks måneder

På bare et halvt år har selskapet Celsius Teknikk på Sotra utenfor Bergen opplevd å bli kjøpt ikke bare én, men to ganger.

Published

– Først ble vi kjøpt av SRO Gruppen i desember i fjor. I sommer ble så SRO gruppen kjøpt opp av Nordomatic, som med det har dannet en norsk og skandinavisk automasjonsgigant, sier daglig leder i Celsius Teknikk, Kjartan Lie.

Felles interesser

Celsius Teknikk holder til på Sotra og har siden 2003, da det ble etablert av fire gründere, konsentrert seg om bygningsteknikk.

I det lokale markedet er de én av flere aktører, og i størrelse er de ifølge Lie en av de ledende.

– Som en del av Nordomatic er vi en del av et selskap med cirka 100 medarbeidere bare i Norge. Samlet i Skandinavia er vi nå rundt 500 medarbeidere og omsetningen runder nok én milliard, sier Lie.

Årsaken til at de i første omgang syntes det var interessant å gå i samtaler med SRO-systemet handlet om at de hadde kompetanse på et område hvor de selv trengte å styrke seg.

– De har automatisert en del prosesser som effektiviserte driften. Dette var interessant for oss. Samtidig hadde vi god kompetanse på Niagara, toppsystemet og plattformen som SD-anlegget bygger på. Dette var interessant for dem og etter litt samtaler fant vi ut av det var vinn-vinn for oss begge å bli ett, sier Lie.

Flere store prosjekt

Celsius Teknikk fikk i 2020 en omsetning på cirka 33 millioner kroner, noe som er marginalt opp fra i 2019.

- Vi opplever det lokale markedet som stabilt og korona har ikke plaget oss i særlig grad. For inneværende år ligger omsetningen an til en liten økning, sier Lie.

Selskapets største pågående prosjekter er rehabiliteringen av BTs gamle bygg i Nygårdsgaten. Bygget eies nå av Universitetet i Bergen.

– Vi har også Askøy videregående skole og Olav Kyrresgate 22, et kontorbygg i sentrum som gjennomgår en større rehabilitering. I tillegg er vi også med på Buebygget til Bara eiendom i Kronstadparken, sier Lie.

Styrket posisjon

Nordomatic-konsernet har i flere år hatt en sterk posisjon både i Danmark og Sverige. Oppkjøpet av SRO Gruppen handlet kort og godt om å styrke posisjonen sin også i Norge.

– Vi har hatt en svært positiv forhandlingsprosess med eiere og ledelse i SRO Gruppen, som er den største uavhengige automasjons-entreprenøren i det norske markedet. De har imponert oss med sin kraftige vekst og markedsledende effektivitet med smarte verktøy, sier nestleder hos Nordomatic, Toke Juul.

Forhandlingene mellom de to selskapene endte altså med at SRO Gruppen 1. juli ble en del av Nordomatic-konsernet fra 1. juli.

Terje Christiansen, som er avdelingsleder for prosjekter hos SRO, sier i en sak på Nordomatics hjemmesider at han ser fram til å få utvidet verktøykassen for utvikling av mer og mer komplekse installasjoner hos kundene.

– Byggautomasjon i smarte bygg strekker seg nå langt utenfor det faget vårt var for bare noen få år siden. Gjennom sensorikk, kunstig intelligens og tilhørende prediktiv styring, får våre systemer i dag grensesnitt mot adskillig flere av brukerne i bygget, sier Christiansen.

Store vekstambisjoner

Med oppkjøpet av SRO Gruppen i Norge er Nordomatic-konsernet blant de største uavhengige leverandørene av åpne og cloud-baserte Smart Buildings-løsninger. Vekstambisjonene er imidlertid store.

– Våre åpne og ikke-proprietære anlegg er et viktig bidrag til bransjens felles framskritt. Internt hos oss er bærekraftig forretningsutvikling gjennom åpen innovasjon i smarte bygg bærebjelken i strategien «European Impact Leader 2025», sier han, og avslører med det at vekstambisjonene ikke begrenser seg til landene de dekker i dag, sier Country Manager for Nordomatic, Ståle Syversen.

Powered by Labrador CMS