ANERKJENT: Harald Sundsdal er tredje generasjon i Einar Sundsdal i Lillesand – «kjent og anerkjent», som Næringsforeningen sier.
ANERKJENT: Harald Sundsdal er tredje generasjon i Einar Sundsdal i Lillesand – «kjent og anerkjent», som Næringsforeningen sier.

VByens beste bedrift

Einar Sundsdal er årets bedrift i Lillesand. – Jo mer jeg tenker på det og snakker om det, jo mer gøy blir det, sier daglig leder Harald Sundsdal.

Published

– Det er veldig gøy å bli lagt merke til, konstaterer rørleggermester Sundsdal. Han leder en bedrift som runder 70 år i år. Med seg inn i jubileumsåret kan han ta med seg bekreftelsen på at Einar Sundsdal er best i byen.

Kjent og anerkjent

Det er Næringsforeningen i Kristiansandsregionen som deler ut prisen sammen med to lokale sparebanker. «Selskapets gode arbeid er ikke alltid like synlig, men det har store konsekvenser dersom kvaliteten svikter innenfor bedriftens fagområde,» heter det i begrunnelsen.

Næringsforeningen fastslår at «årets vinner er kjent og anerkjent i Lillesand» og trekker frem at den har lærlinger i arbeid og 18 ansatte.

– Det er blitt mange gratulasjoner fra både fastboende kunder og hyttekunder, sier Harald Sundsdal, som er tredje generasjon som sjef i familiebedriften.

Skjærgårdsarbeid

Hyttekundene er nemlig en viktig del av virksomheten.
– Vi har Blindleia i våre hjerter, smiler sjefen.

Han og folkene hans sørger for sjøledninger, vann og kloakk i skjærgården. Om rørleggeren har firmabåt? Ja visst – tre stykker.
– Alt skal være klart til de kommer på hytta. Det vil si at det skal gjøres nå i vinter, slik at vi er ferdige enten til påske eller til sankthans, forteller Harald Sundsdal.

Sjekklisteros

– Lillesand har et svært godt håndverkermiljø. Og vi, vi hadde ikke vært der vi er i dag uten de ansatte, sier han.

GITT BORT: Harald Sundsdal ga bort hele premien og like mye som bedriften la til selv, til veldedige formål.
GITT BORT: Harald Sundsdal ga bort hele premien og like mye som bedriften la til selv, til veldedige formål.

Storparten av kundene holder til i hjemkommunen. Men ikke alle:
– Vi er til og med hjemme og jobber hos noen av kundene som har hytte her, men bor i Kristiansand, Oslo og Stavanger. I mange av hyttene er vi to ganger i året, forteller Sundsdal – rørleggeren stenger av vannet om høsten og åpner igjen om våren.

Lillesandsbedriften forteller at det gikk greit å få gjort jobben også i året som gikk. I mars var det mange «kan vi få komme inn?»-spørsmål, men sjefen roser sjekklisten fra Rørentreprenørene Norge som god hjelp for å få på plass rutinene. Så har VB hjulpet godt til med dokumentasjonen.

Ga bort premien

De 10 000 kronene som årets bedrift får som belønning, forsvant ut av firmaet med én gang. Ikke bare dem – rørleggerbedriften la på like mye selv.
– Vi ga dem videre til veldedige formål. 10 000 til Frivilligsentralen og 10 000 til Karis Jul, understreker Harald Sundsdal.

Powered by Labrador CMS