Den nye Viessmann-sjefen, Kenneth J. Kløw, vil vokse organisk, men utelukker heller ikke oppkjøp.

Ny Viessmann-sjef med ambisjoner

Kenneth J. Kløw har som mål at Viessmann i Norge både skal øke markedsandelene og digitalisere virksomheten i enda større grad.

Published Last updated

Kenneth J. Kløw er utnevnt til administrerende direktør for Viessmann Refrigeration Systems i Norge fra 3. august. Selskapet eier IAC Vestcold, og derigjennom Cool Team, Cool Team Midt-Norge og Cool Team Bergen. Kløw kommer fra stillingen som administrerende direktør i Icopaltak og har tidligere erfaring blant annet som sjef for Eptec Energi.

– Målet for Viessmann er å utvikle selskapene sammen med partnerkjeden vår. Der arbeider det 250 dyktige fagfolk innen prosjektering, installasjon og service, sier Kløw.

Han sier at dette både dreier seg om å komplettere produkttilbudet og vokse innen det eksisterende. Både organisk vekst og oppkjøp kan være aktuelt.

Helhetlig tankegang

– Vi skal utvikle oss som en totalleverandør av energisystemer med utgangspunkt i kjøling. Ikke minst ligger det et stort potensial i å utnytte overskuddsenergien bedre, sier Kløw.

Han anslår markedsandelen til Viessmann til å ligge rundt 35 prosent. Den skal økes til 40 prosent innen 2023.

– Dessuten skal vi digitalisere selskapet og leveransen i mye større grad. Dette spesielt med å kombinere egenutviklet driftsovervåkingsløsning i kombinasjon med servicenettverket i partnerkjeden. Denne kombinasjonen er helt unik i markedet, hevder Kløw.

På spørsmål om hva det viktigste han kan tilføre i lederjobben er, svarer han sin erfaring fra større selskaper innen teknologiprodukter, kombinert med erfaring fra både entrepernør og fra installasjon og service.

Kløw er et godt kjent navn for mange i bransjen, blant annet fordi han fra juni 2016 til desember 2018 var styremedlem i Norsk varmepumpeforening (Novap).

Powered by Labrador CMS