NORDNORSKE VVS-DAGER 4. - 5. APRIL 2024

Konkurransen i gang om nye Bodø lufthavn

Bodø er i full utvikling, og i løpet av våren 2024 skal kontrakter for bygging av den nye flyplassen deles ut til entreprenører og leverandører. 

Published Last updated

I april samles hele VVS-bransjen seg i Bodø for å være med på Nordnorske VVS-dager, og de lokale i byen gleder seg til å ønske alle velkommen. I Bodø får deltakerne vite mer om blant annet utviklingen i byen, og det er ikke lite som skjer i Nord-Norges største by.

Et av de største offentlige byggeprosjektene er satt i gang i Bodø; byggingen av den nye flyplassen. Den skal koste 7,2 milliarder kroner og betjene 2,3 millioner passasjerer hvert år. Rammene for flyplassen er allerede satt gjennom et forprosjekt der man har funnet frem til det beste alternativet.

Kommunikasjonsansvarlig for Ny lufthavn Bodø i Avinor, Tor Iversen, forteller at hele organisasjonen jobber entusiastisk med prosjektet. Selv er han lidenskapelig opptatt av Bodø og Nord-Norge, selv om han er trønder. 

– En av de største utfordringene med å bygge flyplass er jo at man er del av et ekstremt rigid internasjonalt regelverksregime, forteller Iversen.

Allerede har Avinor signert Peab Anlegg kontrakten for utbyggingen av flysiden på Nye Bodø lufthavn. 1. januar ble transaksjonene mellom Avinor og Forsvaret ved Forsvarsbygg gjennomført. Avinor har da overtatt eierskapet til eiendommen. Entreprisen for å bygge terminalbygget avgjøres i løpet av første tertial 2024 og byggestart er planlagt i april 2025.

Den nye flyplassen skal etter planen være ferdig i 2029 - 2030.

 

Irene Mathilde Skiri feiret seriegullet til Bodø/Glimt når NemiTek er på besøk i Bodø.

Ny lufthavn, ny by

Iversen forteller også at det er en spesiell grunn til at det nå bygges ny flyplass i Bodø.

– Vi bygger ikke først og fremst ny flyplass fordi vi trenger ny flyplass, men for å frigi store områder til Bodø by, for at de kan gjennomføre en bærekraftig byutviklingsprossess frem mot 2030, forteller Iversen.

Irene Mathilde Skiri er prosjektsjef for Ny By Ny Flyplass-prosjektet i Bodø kommune. Hun har jobbet tett med Avinor med å planlegge prosjektet.

Flyttingen og byggingen av flyplassen vil altså ikke bare gi beboerne i Bodø og tilreisende en moderne ny flyplass, det vil også frigjøre areal som kan kan brukes til å bygge en helt ny bydel.

Videre i vår skal tilbydere by på ulike deler av kontrakten på byggingen av den nye flyplassen. Under Nordnorske VVS-dager vil Avinor presentere fremdriften i prosjektet og hva de fokuserer på nå når den nye flyplassen skal bygges.

Det er fortsatt ledige plasser til konferansen, og hele programmet og påmelding finner du her!

Powered by Labrador CMS