KORONAVEKST: Magne Emil Tvedt og Voss VVS klarte å øke omsetningen i fjor.
KORONAVEKST: Magne Emil Tvedt og Voss VVS klarte å øke omsetningen i fjor.

Valgte VB for andre gang

VOSS: De meldte seg ut av VB-kjeden. Det holdt i halvannet år.
– Det er vi veldig godt fornøyde med, sier Magne Emil Tvedt i Voss VVS.

Published

– Vi var ikke helt fornøyde med kjeden, så vi meldte oss ut, forteller Tvedt.

Han startet opp Voss Varme og Bad for 13 år siden. Da han gikk ut av kjeden, syntes han ikke at han kunne drive videre med samme navn, heller, så han fikk byttet til Voss VVS. Magne Emil Tvedt er daglig leder og eier bedriften sammen med Frode Vedaa.

Prisfornøyd

Halvannet år senere gikk Voss VVS inn i VB igjen.
– Vi var Ahlsell-partner en stund, men det gikk ikke helt sånn som vi hadde forventet. VB hadde vært på oss hele veien, og vi sa at hvis det var aktuelt å gå inn igjen i kjede, skulle det bli VB. Så kom ting på plass, vi meldte oss inn igjen, og det er vi veldig fornøyde med, fastslår Tvedt.

Han snakker gjerne pent om Per Steinar Nordaas, som har ansvaret for medlemsbedriftene i regionen. Og ikke minst er han fornøyd med å slippe å følge med på prisene fra dag til dag.

– Jeg har fått høre at hvis du kjøper inn for over fem millioner, lønner det seg å ansette en for å følge med på prisene. Det tar så mye tid. Etter at jeg gikk med i VB Handel, har det aldri vært tull. Det er ikke tvil om at vi sparer kroner på at vi ikke er bundet til én grossist, sier han.

Økte omsetningen

– Vi er veldig fornøyde med leverandørbetingelsene, og logistikken fungerer. Jeg er blitt bortskjemt. Bestiller vi før halv fire, har vi det neste morgen til sju. Det imponerer meg hvor steike flinke grossistene er, understreker Magne Emil Tvedt.

Voss VVS har bak seg et år utenom det vanlige, akkurat som alle andre.
– Men når vi ser på 2020 sammenlignet med 2019, hadde vi faktisk en økning. Det hadde vi aldri trodd. Vi skal si oss fornøyde, konstaterer han. Omsetningen endte rundt 17 millioner kroner.

Service og vedlikehold

Bedriften driver med service, vedlikehold og rehabilitering – ikke nye hus.
– Vi tar hytter, men vi har holdt oss på service i alle år. Vi har godt samarbeid med entreprenørene, og spesielt med byggmesterne. Når det er noe, ringer de til oss, og vi føler vi har et godt forhold til de aller fleste, ifølge Tvedt.

Det betyr at det er grenser for hvor langt fremover han kan se:

– Vi kan ikke se måneder fremover i tid. På service og vedlikehold kan vi ikke ha en ordreliste på to måneder. Derfor har det vært for lite i perioder. Hotellene har jo hatt på håndbrekket så det holder. På den annen side er det veldig mange som gjør en del hjemme, og det merker man jo. Jeg er overrasket over at det har vært såpass bra kjør hele tiden, sier rørleggermesteren.

Downperiode

Voss er en reiselivskommune, og mye har stått stille deler av det siste året.
– Byggeaktiviteten har vært rolig. Vi er inne i en downperiode generelt sett, også bortsett fra koronaen. Men nå er det en del prosjekter på gang, og da vil aktiviteten automatisk øke igjen, forteller Magne Emil Tvedt.

Powered by Labrador CMS