PEKER OPPOVER: Pilene peker oppover for Norsk Rørallianse som kan melde om fulle ordrebøker. Det gleder selvsagt administrerende direktør, Line Ekroll Dyb.
PEKER OPPOVER: Pilene peker oppover for Norsk Rørallianse som kan melde om fulle ordrebøker. Det gleder selvsagt administrerende direktør, Line Ekroll Dyb.

Har aldri hatt så fulle ordrebøker

2021 har så langt behandlet selskapene i Norsk Rørallianse godt. Alliansen melder om betydelig vekst og fulle ordrebøker hos selskapets eierselskaper.

Published

– Vi har så langt i år økt innkjøpene med 20 prosent sammenlignet med i 2020, sier administrerende direktør i Norsk Rørallianse (NRA), Line Ekroll Dyb.

Nytt eierselskap

Norsk Rørallianse er en allianse mellom 11 store lokale rørentreprenører. Ambisjonen er å styrke det enkelte selskapets lokale posisjon, samtidig som de jobber for best mulig betingelser for hvert enkelt eierselskap.

Siste tilskudd til alliansen er Nordvest Miljø AS, som ble et av eierselskapene i sommer. Med det har NRA også fått et fotfeste på Møre.

– Vi er med det representert i alle landets regioner, bort sett fra på Innlandet, hvor vårt tidligere eierselskap, Arve Hagen, ble kjøpt opp og dermed forsvant ut av NRA i fjor, sier Ekroll Dyb.

NRA er per i dag etablert på mer enn 45 steder rundt om i landet. Eierselskapene teller mer enn 2000 medarbeidere og nærmer seg en samlet omsetning på fire milliarder kroner.

– Hovedaktiviteten er innenfor VVS, men med Nordvest Miljø på laget styrker vi oss også på ventilasjon, noe som er et betydelig satsingsområde for oss, sier Ekroll Dyb.

Usikker på høsten

Når det gjelder utviklingen så langt i år, så kan selskapene i systemet altså vise til en innkjøpsvekst på 20 prosent sammenlignet med i fjor.

– Eierselskapene våre kjøpte i fjor inn varer for til sammen 750 millioner kroner. Dersom den veksten vi har hatt så langt i år fortsetter, så vil vi i år handle inn varer for cirka 900 millioner kroner. Dersom denne utviklingen fortsetter regner vi med at vi i 2022 runder milliarden, sier Ekroll Dyb.

Hun forteller at vekst i innkjøp er et kraftig signal om økt aktivitet fremover.
– De store innkjøpene kommer som regel ved prosjektstart. Når innkjøpene går opp betyr det derfor økt aktivitet fremover, noe også våre eierselskaper rapporterer om. Det er mange som har det travelt om dagen, sier Ekroll Dyb.

De er imidlertid litt usikre på hva høsten bringer.
– Vareprisene har gått opp og det er litt leveranseutfordringer. Samtidig er det også utforende å få fatt i kvalifisert personell. Det er derfor en del usikkerhetsmomenter som gjør at vi er litt usikre på høsten og om de varslede prosjektene faktisk blir gått i gang med, sier Ekroll Dyb.

Runder kanskje fire mrd.

Selskapene i alliansen hadde i fjor en samlet omsetning på 3,9 milliarder, noe som var en flat utvikling sammenlignet med 2019.

– Noen av selskapene våre ble rammet av korona. Noen prosjekter ble derfor lagt på is, hvor noen av de fortsatt ligger. I år har det imidlertid løsnet og vi regner derfor med at vi bikker fire milliarder kroner i år, sier Ekroll Dyb.

Nesten tre fjerdedeler av omsetningen stammer fra rørrelaterte prosjekter og oppdrag.
– I 2020 var 1,2 av omsetningen ikke rør-relatert. Mellom 400 og 500 millioner kom fra ventilasjon, mens cirka 700 millioner kroner var elektro, sier Ekroll Dyb.

Har blitt grundig vurdert

Det ferskeste selskapet i alliansen, Nordvest Miljø AS holder til på Blindheim i Ålesund kommune og har avdelingskontor i Ulsteinvik. De er et tverrfaglig entreprenørselskap som leverer tjenester til industri, næring og offentlige byggeprosjekter.

Selskapet tilbyr tjenester innen automasjon, ventilasjon, kjøling og har nå startet en utvidet satsing på rør.

– Vi i Nordvest Miljø AS er utrolig fornøyd og ydmyk når vi nå blir en del av Norsk Rørallianse AS. Ledelsen har over en tid vurdert dette nøye og kommet frem til at vi har et veldig likt verdigrunnlag og ideer for hvordan vi som VVS-entreprenør skal utvikle oss fremover. Å gå inn i alliansen er derfor helt i tråd med vår strategi om å bli en større og enda mer attraktiv leverandør for våre kunder. Mulighetene for selskapet og våre ansatte til å utvikle oss i et større felleskap ble også vektlagt tungt. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Ole Jonny Rogne, daglig leder i Nordvest Miljø AS.

Powered by Labrador CMS