INFORMERER: Thomas Fransrud skal fortelle NVF-medlemmer og EO-sertifiserte om hvordan NemiTek skal satse på varmeteknikk i tiden fremover.
INFORMERER: Thomas Fransrud skal fortelle NVF-medlemmer og EO-sertifiserte om hvordan NemiTek skal satse på varmeteknikk i tiden fremover.

NemiTek fortsetter NVF-aktiviteten

Kurs, fagmøter og nettverksbygging fortsetter som før når Norsk Varmeteknisk Forening blir en del av NemiTek.

Published

– Det er ikke nytt at vi ivaretar denne delen av bransjen, men når vi innlemmer NVF enda sterkere i aktiviteten vår, gjør det at vi får et nytt og bedre fokus på dette området, sier Thomas Fransrud.

Informerer på møte

Aktivitets- og kompetansesjefen i NemiTek er også den som skal holde fart i aktivitetene som tidligere har ligget til Norsk Varmeteknisk Forening.

– Jobben min er å videreføre NVFs formål for disse faggruppene og interessene, sier Fransrud. 19. mai inviterer han medlemmer og kontakter i NVF og EO-ordningen til informasjonsmøte om hvordan varmeteknikk skal bli satset på i tiden som kommer.

– Vi i NemiTek ønsker at gruppen fremdeles skal føle god tilhørighet til en bransjeforening og vil gjøre det vi kan for å gir dem en verdi tilbake. Satsningen vil være åpen for alle og gir samtidig eksisterende NemiTek-medlemmer et utvidet tilbud. Vi ønsker hele tiden å skape gode arenaer og tjenester, slik at vi er den viktigste møteplassen for den energi- og miljøtekniske delen av byggebransjen, understreker Thomas Fransrud.

Går videre

I november besluttet en ekstraordinær generalforsamling i NVF å legge ned foreningen og slå den sammen med NemiTek. NVF blir en del av NemiTek i form av en egen faggruppe på oppvarming og varmekomfort. Samtidig skal NemiTek forvalte EO-ordningen – EO står for «effektiv oppvarming», og ordningen sertifiserer fyringsteknikere.

– Vi ønsker å videreføre NVFs aktivitet innenfor kurs, fagmøter og nettverksbygging. På informasjonsmøtet skal vi presentere planene og aktivitetene for denne fagretningen i NemiTek, forteller Fransrud.

Bransjestatus

De som stiller på møtet, får samtidig en generell oppdatering om statusen i denne delen av bransjen.

Kjartan Berland i Drivkraft Norge skal snakke om avgiftspolitikk, myndighetenes ståsted, regjeringens forslag til klimaplan, rammebetingelser, utfasing av fyringsolje og status for bioolje.

Fyringsteknikeren får høre om dagsorden, utfordringer og muligheter av Jørgen Johansson i Energico og Tommy Madsen fra Weishaupt Norge.

Og daglig leder Anne Britt Paar i Østfold Olje forteller om status for varme- og oljeforhandlerne, utfordringer med logistikken og utfordringer med nedkjølt bioolje.

Powered by Labrador CMS