ENERGITEKNISK KONFERANSE 10.-12. MAI 2023

Hvordan sikrer vi utbyggere og sameier fremtidsrettede varmeløsninger?

Per Just Skaret er prosjektdirektør i AF Energi, og skal holde foredrag på Energiteknisk konferanse.

Published Last updated
Per Just Skaret, prosjektdirektør i AF Energi

– Jeg skal si litt om hvordan vi har angrepet det å gjøre varme tilgjengelig for boligeiere, uten at de må sitte med ansvar for komplekse energisentraler. Det krever et godt samarbeid med både utbyggerne og de som skal bygge anlegget.

I AF Energi, som er en del av AF Gruppen, er det 200 energientusiaster. NemiTek møter Per og en kollega på en ny energisentral på Billingstad der AF Energi har vært med på å bygge, og der de er medeiere.

– Det jeg gjør mye av er å jobbe med utbyggere for å finne gode energiløsninger. Overgangen fra oljefyr til varmepumper vet vi ikke har vært helt enkel. Vi har etablert en modell der vi bygger energiselskap som drives profesjonelt og bygger ut fjernvarme der det ikke finnes fjernvarme. Det skal jeg snakke mye om på Energiteknisk konferanse.

På grunn av de høye strømprisene som har vært, har behovet for alternative kilder til varme blitt enda viktigere.

– Denne strømkrisen som blir tydeligere og tydeligere for oss, den engasjerer oss veldig. Det å få lagt om alt energi- og strømforbruk som kan erstattes med andre energiformer, sånn som varme. Det å sørge for at vi gjør oppvarming tilgjengelig og minst mulig kostbart for en utbygger.

– Det er billigere med panelovner, men da bruker vi høyverdi strøm. Så å gjøre type kortreist, bærekraftig varme fra bakken, gjøre den tilgjengelig for boligkjøpere, det jobber vi mye med!

Per skal holde foredrag første dag på Energiteknisk konferanse 10. – 12. mai. Meld deg på her.

Powered by Labrador CMS