IFTTT (If This, Then That) kobler sammen tjenester og utløser en kjede av handlinger med én enkel kommando. FOTO: Panasonic

Varmepumpe blir enda smartere

Snart kan brukerne utløse en kjede av handlinger med én enkel kommando.

Published Last updated

Nå kan hjem med luft-vann-varmepumper snart bli enda smartere. I høst blir Panasonics produktserie Aquarea kompatibel med det nettbaserte verktøyet IFTTT.IFTTT (If This, Then That) er et gratis verktøy som kobler sammen tjenester, apper eller enheter som ellers ikke har tilknytning til hverandre. Triggeren fra én enhet (this) utløser en fast handling hos en annen enhet (that), og gjør at brukeren kan utløse en kjede av handlinger med én enkel kommando.Kommandoene, kalt applets, er forhåndsinnstilte og gjør at du kan lage automatiserte handlinger mellom nesten alt som er tilkoblet internett. Et eksempel kan være at du får robotstøvsugeren til å stoppe når telefonen ringer, eller at kaffemaskinen skrur seg av etter at den har laget en kopp kaffe.

Tilgjengelig fra høsten 2019

FOTO: Panasonic

IFTTT vil være kompatibel med Panasonics egen app og styringsverktøy (Aquarea Smart Cloud CZ-TAW1) i høst. Appen brukes til å styre luft-vann-varmepumper og varmtvannstanker i produktserien Aquarea.Integreringen gjør at brukere kan koble varmesystemet til andre smartenheter - enten med stemmen eller et tastetrykk - og få enda flere muligheter i smarthjemmet. Det kan for eksempel være alt fra enkle instruksjoner som å slå varmepumpen av og på, til mer avanserte innstillinger som å justere innetemperaturen basert på utetemperaturen, eller å justere lyset etter værforholdene.

Powered by Labrador CMS